Gogosi pufoase cu ciocolata

de Retete_din_suflet in Prajituri, 6 Feb 2013 | 4961 vizualizari

 

cateva gogosi de pofta!

 

INGREDIENTE

  • 300g faina,
  • 1/2 cub drojdie,13g,
  • 130ml lapte,
  • 1ou,
  • 2plicuri de zahar vanilat,
  • 2lg zahar,
  • 1lingurita coaja de portocala,
  • 2-3 linguri de ulei.
  • nutella sau zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase cu ciocolata:

Punem drojdia, 1 lingurita de zahar si 2 lingurite de lapte caldut, intr-un bol si o dizolvam. Adaugam 2 lingurite de faina si omogenizam.

Se pune la loc cald sa isi dubleze volumul.

Batem oul cu zaharul si zaharul vanilat, coaja de portocala si laptele caldut.

Punem faina intr-un bol. Adaugam drojdia si amestecul de lapte cu ou. Framantam pama se incorporeaza faina. Ca sa nu se mai lipeasca de maini, adaugam uleiu,l pe rand si frmantam inca 10-15min. Putem adauga inca 2 linguri de faina sau lapte, daca e cazul. Trebuie sa iasa un aluat moale si elastic.

Il punem la loc caldut, il acoperim cu un prosop si il lasam sa isi dubleze volumul, 45min.

Cand a crescut ungem masa de lucru su ulei intindem aluatul si decupam cu un pahar cercuri. Le lasam la crescut inca 10 min.

Punem o tigaie cu ulei la incins si cu grija asezam gogosile. Mare atentie focul sa fie mediu, pentru ca se ard usor.  Se scot pe servetel de bucatarie.

Cat inca sunt caldute, se ia cu lingura nutella si se ung pe o suprafata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel