Pastel de quatro leches

de Miha in Prajituri, 4 Sep 2010 | 2232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • Pentru amestecul de lapte:
  • 300 g lapte condensat
  • 320 ml lapte evaporat
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastel de quatro leches:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare ca pentru bezea, cu un praf de sare. Se adauga zaharul cate putin si se mixeaza pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si omogenizam. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in compozitie, cu miscari de jos in sus.


Compozitia se toarna intr-o tava ( 25/35 cm) bine unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc mediu pana se aureste. Se lasa la racit cateva minute, apoi cu un cutit se cresteaza din loc in loc.


Amestecul de lapte:


Intr-un vas se amesteca toate cele 3 feluri de lapte cu frisca lichida. Cand blatul este caldut se toarna acest amestec deasupra si se da la frigider pentru cateva ore.


Se portioneaza si se serveste cu lapte condensat deasupra. In reteta Gabrielei laptele condensat era caramelizat. N-am incercat sa caramelizez laptele condensat facut in casa, dar voi incerca intr-o buna zi, cu siguranta. :))





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastel de quatro leches" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ela 1

05.09.2010, 23:45

imi dai??????

mena29 1

06.09.2010, 18:13

ieri am lasat furcile si azi vin sa pap

Miha 1

06.09.2010, 18:39

cate o bucatica pentru toata lumea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si frisca