Tarta cu capsuni

de Criss in Prajituri, 3 Iun 2014 | 4382 vizualizari

 

Tartele cu fructe sunt cele mai simple deserturi dupa parerea mea, dar si printre cele mai bune. Azi va aduc o astfel de tarta, de aceasta data cu capsuni, insa se poate face cu orice fruct de sezon si cu siguranta va fi delicioasa si cu cirese si cu visine, caise, prune, etc. Crusta mea simpla si obisnuita am inlocuit-o cu reteta Timeei si mi-a placut tare mult aceasta varianta, astfel ca am s-o folosesc de acum inainte la tartele dulci.

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • -125 g unt
  • -300 g faina
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 ou
  • -1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2 linguri apa rece
  • Umplutura:
  • -800 g capsuni curatate si taiate in sferturi
  • -5 linguri zahar (sau dupa gust)
  • -2 linguri cu varf amidon alimentar
  • -esenta de vanilie/pastaie de vanilie optional (eu n-am pus nicio aroma, am preferat sa simt din plin aroma capsunilor)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Pentru crusta, se amesteca faina cu zaharul pudra si se adauga cubuletele de unt rece. Cu degetele se amesteca untul cu faina, astfel incat sa capete un aspect faramicios. Se adauga coaja rasa de lamaie, oul batut, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si apa rece. Se formeaza o bila de aluat nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider o ora. Eu m-am grabit si am pus aluatul in congelator 15 minute, timp in care m-am ocupat de capsuni.


Capsunile se curata si se taie in sferturi. Se adauga zaharul si se pune pe foc, pana se topeste zaharul. Amidonul se amesteca cu sucul lasat de capsuni, apoi se toarna peste capsuni si se fierbe pana incepe sa capete aspect de budinca.


Aluatul de imparte in doua parti, partea mai mare, 2/3 se intinde in tava de tarta. Se toarna umplutura, iar din cealalta parte de aluat, 1/3 se teie fasii si se aseaza sub forma de grilaj. Se introduce tarta in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 30-35 minute, pana incepe sa se rumeneasca. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se serveste cu mare pofta.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

anca_rm 1

04.06.2014, 08:48

ce buna trebuie sa fie

Rocsi 1

04.06.2014, 18:46

Ce as servi din ea

xana 1

07.06.2014, 00:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu cireşe