Gogosi pufoase si aromate

de Andreea Caroline in Dulciuri, 24 Sep 2014 | 11605 vizualizari

 

Nu ma satur sa ''experimentez'' noi retete de gogosi ... de fapt ... nu cred ca m-as putea satura vreodata de gogosi :)) ... Aceasta varianta am preluat-o de pe blogul '' Culorile din farfurie'' ...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 12 gr drojdie proaspata ( jumatate cub)
  • 1 galbenus ou
  • 35 gr zahar tos
  • 110 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 20 ml ulei
  • sare
  • ulei ( pentru prajit )
  • zahar vanilat ( pentru pudrat )
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase si aromate:

Dizolvam drojdia proaspata in 25 ml lapte caldut ( NU fierbinte) impreuna cu jumatate lingurita zahar si putina faina.Se amesteca si se lasa la dospit pentru 10 minute.


Intr-un bol punem faina cernuta .Adaugam drojdia, galbenusul de ou si amestecam.


In restul de lapte cald dizolvam restul de zahar tos si il adaugam in bolul cu faina si amestecam in continuare.


Punem untul ( care l-am tinut la temperatura camerei ) si incepem sa framantam.Adaugam uleiul si framantam bine in continuare timp de 10-15 minute pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.


Acoperim bolul si lasam aluatul la dospit pana ce isi va dubla volumul.


Dupa ce aluatul a crescut , il mai framantam putin pentru a iesi aerul din el si intindem o foaie subtire.


Decupam discuri din aluat si le asezam pe un plan de lucru .


Le lasam astfel sa dospeasca pentru alte 30 minute.


Intr-o tigaie , punem mult ulei .Cand uleiul s-a incins bine ,punem discurile de aluat si le prajim usor pe ambele parti .


Le scoatem pe un servet de hartie si cand s-au racit le pudram cu zahar vanilat .


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Pentru aroma adaugati la aluat coaja rasa de lamaie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Andreea Caroline 1

26.09.2014, 11:41

Val

Valclaudia 1

18.10.2014, 16:20

Ma apuc de gogosi

Andreea Caroline 1

18.10.2014, 20:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase-pufoase