Gogosi pufoase si aromate

de - Andreea - in Dulciuri, 24 Sep 2014 | 18179 vizualizari

 

Nu ma satur sa ''experimentez'' noi retete de gogosi ... de fapt ... nu cred ca m-as putea satura vreodata de gogosi :)) ... Aceasta varianta am preluat-o de pe blogul '' Culorile din farfurie'' ...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 12 gr drojdie proaspata ( jumatate cub)
  • 1 galbenus ou
  • 35 gr zahar tos
  • 110 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 20 ml ulei
  • sare
  • ulei ( pentru prajit )
  • zahar vanilat ( pentru pudrat )
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase si aromate:

Dizolvam drojdia proaspata in 25 ml lapte caldut ( NU fierbinte) impreuna cu jumatate lingurita zahar si putina faina.Se amesteca si se lasa la dospit pentru 10 minute.

Intr-un bol punem faina cernuta .Adaugam drojdia, galbenusul de ou si amestecam. 

In restul de lapte cald dizolvam restul de zahar tos si il adaugam in bolul cu faina si amestecam in continuare.

Punem untul ( care l-am tinut la temperatura camerei ) si incepem sa framantam.Adaugam uleiul si framantam bine in continuare timp de 10-15 minute pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam aluatul la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Dupa ce aluatul a crescut , il mai framantam putin pentru a iesi aerul din el si intindem o foaie subtire.

Decupam discuri din aluat si le asezam pe un plan de lucru .

Le lasam astfel sa dospeasca pentru alte 30 minute.

Intr-o tigaie , punem mult ulei .Cand uleiul s-a incins bine ,punem discurile de aluat si le prajim usor pe ambele parti .

Le scoatem pe un servet de hartie si cand s-au racit le pudram cu zahar vanilat .

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Pentru aroma adaugati la aluat coaja rasa de lamaie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si aromate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi berlineze cu smantana si topping de visine