Gogoşi turnate

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 14 Mai 2013 | 7177 vizualizari

 

Soluţia rapidă de gogoşi pentru cei care au copii nerăbdători sau pofticioşi prin preajma (cum este cazul meu)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 pahar de iaurt cu 0% grăsimi
  • 145 grame făină cernută
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • puţină coajă de lămâie rasă
  • ulei pentru prăjit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi turnate:

Se amestecă oul cu iaurtul, zahărul şi cu coaja de lămâie. Apoi se adaugă esenţa de rom şi se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt în ploaie, amestecând pentru a nu face cocoloaşe.


Ar trebui să rezulte un aluat moale, care curge.


Se încălzeşte ulei într-o tigaie și cu o lingurița, se așează aluat în ulei.


Se prăjesc pe ambele părți câteva minute. Se scot pe prosoape de hârtie.


Le-am presărat cu zahăr brun amestecat cu scorțișoară pudră.

 

TIPS-URI

1

Nu puneți prea multe gogoși în tigaie, pentru că temperatura uleiul va scădea, iar acestea vor absorbi foarte mult ulei.

2

Verificați prima gogoașă pentru a optimiza timpul de prăjire și temperatura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi turnate" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Satisfyyourcravings 1

14.05.2013, 20:41

aburica, eu am turnat într-un pahar de 250 de ml. Sper ca informația să-ți fie de folos.

Rocsi 1

14.05.2013, 21:44

Ce bunatateee

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nalangate moldovenesti