Prajitura Eberswald

de Sim0na in Dulciuri, 27 Ian 2014 | 1242 vizualizari

 

Sau gogosi din aluat oparit :) Sursa de inspiratie: MyFancyCake

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 120 gr faina
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Eberswald:

Am pus apa, uleiul, zaharul si sarea la fiert. In momentul in care a inceput sa clocoteasca, am adaugat toata faina deodata. Am amestecat energic si am lasat pe foc pana se desprinde aluatul de pa marginea cratitei. Am lasat la racit. Cand aluatul a devinit caldut, am adaugat cate un ou pe rand, iar in momentul in care se raceste aluatul, am adaugat praful de copt. Din hartii de copt am taiat fasii late de 15 cm pe care le-am uns cu ulei. Am pus aluatul intr-un posh si am modelat gogoselele pe fiecare hartie. Am incins uleiul si am scufundam fasiile in ulei, cu partea pe care sunt gogosile in jos. Le-am lasat putin la prajit, apoi le-am desprins usor de pe hartie. Am continuat prajirea pe ambele parti.


Gogoselele le-am scos la scurs pe servetele absorbante. Caldute le-am trecut prin glazura (am amestecat toate ingredientele, pana ce zaharul se topeste de tot) si se lasa la scurs pe un gratar.


Am servit gogosile langa un pahar de lapte proaspat de vacuta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Eberswald" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Sim0na 1

28.01.2014, 10:07

Buni, cred ca merg si coapte.. dar cred ca aluatul seamana `nitel cu cel de eclere, deci cred ca merg si umplute!

Krystyan Trendy 1

28.01.2014, 13:24

delicioasa

diaconta 1

30.01.2014, 22:52

cum prajitura daca's gogosi? ))
minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Minciunele (Gogosi cu lingura)