Prajitura Eberswald

de Sim0na in Dulciuri, 27 Ian 2014 | 2929 vizualizari

 

Sau gogosi din aluat oparit :) Sursa de inspiratie: MyFancyCake

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 120 gr faina
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Eberswald:

Am pus apa, uleiul, zaharul si sarea la fiert. In momentul in care a inceput sa clocoteasca, am adaugat toata faina deodata. Am amestecat energic si am lasat pe foc pana se desprinde aluatul de pa marginea cratitei. Am lasat la racit. Cand aluatul a devinit caldut, am adaugat cate un ou pe rand, iar in momentul in care se raceste aluatul, am adaugat praful de copt. Din hartii de copt am taiat fasii late de 15 cm pe care le-am uns cu ulei. Am pus aluatul intr-un posh si am modelat gogoselele pe fiecare hartie. Am incins uleiul si am scufundam fasiile in ulei, cu partea pe care sunt gogosile in jos. Le-am lasat putin la prajit, apoi le-am desprins usor de pe hartie. Am continuat prajirea pe ambele parti. 

Gogoselele le-am scos la scurs pe servetele absorbante. Caldute le-am trecut prin glazura (am amestecat toate ingredientele, pana ce zaharul se topeste de tot) si se lasa la scurs pe un gratar.

Am servit gogosile langa un pahar de lapte proaspat de vacuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Eberswald" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sim0na 1

28.01.2014, 10:07

Buni, cred ca merg si coapte.. dar cred ca aluatul seamana `nitel cu cel de eclere, deci cred ca merg si umplute!

Krystyan Trendy 1

28.01.2014, 13:24

delicioasa

diaconta 1

30.01.2014, 22:52

cum prajitura daca's gogosi? ))
minunate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nalangate moldovenesti