Gogosi turnate, cu iaurt

de dakris in Dulciuri, 4 Apr 2013 | 7415 vizualizari

 

Ce e de facut cand copiii au pofta de gogosi, dar nu au rabdare sa astepte sa faci gogosi cu aluat, framantat si dospit? Noroc ca exista si varianta asta! Se fac foarte repede si usor si sunt foarte gustoase. Unde mai pui ca micutii se si amuza pe seama formelor pe care le capata la prajit....:)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 iaurturi (2 x 140 g, Napolact)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g zahar tos
  • 270 g faina
  • 5 g praf de copt
  • zahar pudra vanilat
  • ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi turnate, cu iaurt:

Ouale, iaurtul, zaharul, coaja rasa de lamaie se mixeaza. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt nestins. Se mixeaza bine. Rezulta o compozitie destul de moale (ca cea pt galustile din gris), care curge (motiv pt care, la prajit, gogosile capata diverse forme). Compozitia se varsa cu lingura in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti...se intorc si singure :P se scurg si se aseaza pe prosoape de bucatarie absorbante, apoi se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Uleiul trebuie sa fie cam cat latimea a 2 degete in recipientul in care sa prajeste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi turnate, cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dakris 1

06.04.2013, 20:55

Asa este,Ruxy!

CarmenBlue 1

24.05.2013, 13:23

arata delicios, mai ales la ora asta!

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 12:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu iaurt