Gomba martas ( Sos cu ciuperci!)

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 29 Sep 2012 | 3678 vizualizari

 

O garnitura apetisanta! Varianta maghiara, a ciulamalei de ciuperci, romanesti ;) Azi am gatit din nou international! Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • ciuperci albe 6 bucati mari,
  • ceapa rosie 2 bucati,
  • margarina/ulei de masline 100 ml,
  • smantana de gatit 400 ml,
  • galbenus de ou 2 bucati,
  • faina/amidon 2 linguri cu varf,
  • vin alb demisec,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei,
  • nucsoara.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomba martas ( Sos cu ciuperci!):

Ceapa se curata, se toaca marunt si se dinstuie in margarina sau ulei de masline. Ciupercile se curata, se taie felii si se adauga la ceapa calita. Se asezoneaza de sare, piper, boia, nucsoara, se adauga vinul si se lasa cca. 10 minute la fiert. Intre timp faina/amidonul se desface cu smantana de gatit si putina apa rece (cca 100 ml.), apoi se adauga la amestecul de ciuperci, lasandu-se la fiert cca. 5 minute, neacoperit, amestecandu-se usor, ca sa nu se faca cocoloase. Se serveste ca atare sau alaturi de diverse preparate

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomba martas ( Sos cu ciuperci!)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

adry88 1

30.09.2012, 10:45

Lau 1

30.09.2012, 16:17

Sim0na 1

02.10.2012, 10:09

cat de delicios arata!!! tare mult imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne de curcan, branzeturi si ciuperci