Gomboti cu prune

de Sylvia in Prajituri, 13 Aug 2010 | 10172 vizualizari

 

Pentru ca tot e sezonul prunelor am facut si eu gomboti cu prune , e un desert super lejer si gustos si de ce nu foarte simplu de facut. Eu ma facut o reteta data de Nadina pe www.bucataras.ro reteta ei o puteti vedea aici : http://www.bucataras.ro/retete/9785/gomboti-cu-prune.html

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de cartofi, 
  • 125 g faina alba, 
  • 1 ou, 
  • 1 lingura unt,
  • 3 linguri de zahar, 
  • 200 g prune taiete in 4 si pudrate cu zahar
  • 100 g pesmet,
  • 3 linguri zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Nu am schimbat mare lucru la reteta doar ca am injumatatit cantitatile si am schimbat uleiul cu unt topit in compozitie.


Preparare: facem un aluat din cartofii fierti si zdrobiti ca si pentru piure adaugant untul topit, zaharul si faina.


Prunele le spalam si le stergem si le taiem in sferturi pe care le pudram cu zahar .


Aplatizam in palma o bila de aluat si punem in centru ei un sfert de pruna . Formam o biluta in jurul bucatii de pruna si o fierbem cateva minute in apa care clocoteste. Cand se ridica la suprafata o mai lasam 2-3 minute si este gata .


Scoatem gombotii din apa cu o paleta, ii lasam cateva secunde pe un servet absorbant de hartie si apoi ii trecem printr-o compozitie facuta din pesmet si zahar . Se servesc calzi, cu un supliment de zahar sau de smantana dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Corinuta 1

14.08.2010, 00:50

vreau si eu!

Bunica 1

14.08.2010, 20:12

Frumoase si bune !

silvi0ara 1

18.08.2010, 14:16

Desertul meu peferat in sezonul prunelor.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkrantz