Gomboti cu prune

de Valclaudia in Dulciuri, 31 Aug 2013 | 4887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi (fierti in coaja)
  • 500 gr faina (sau mai mult, in functie de cartofi)
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • putina sare
  • 5-6 linguri de zahar
  • cca 1 kg prune (mici)
  • 150 gr. zahar
  • 300 gr. pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Spalam prunele si le scoatem samburii.

Fierbem cartofii in coaja. Ii racim, apoi se trec prin masina de tocat carne.

Se amesteca apoi cu ouale, putina sare, 5-6 linguri de zahar, 3 linguri de ulei. La final adaugam faina. Este foarte posibil sa mai fie nevoie de faina, cantitatea nu se poate sti dinainte pentru ca difera in functie de tipul cartofilor. Unii sunt mai umezi si au nevoie de mai multa faina. Cei fainosi nu cer atata faina. In orice caz, aluatul trebuie sa fie usor elastic, cu tenta lipicioasa.

Aluatul rezultat se intinde pe masa infainata sul, apoi se imparte in portii mici, cat sa ajunga pentru a imbraca dupa aplatizarea in palmele infainate o pruna intreaga. Avem grija ca aluatul sa imbrace bine pruna, adica sa nu se desfaca in timpul fierberii sau al coptului.
Eu am folosit prune mici. Daca prunele sunt mari, vom folosi cate o jumatate de pruna pentru a umple 1 galusca.

Dupa ce am format toate galustele le fierbem in apa cu putina sare. Vor sta la fiert cca 5-7 minute. Cand se ridica la suprafata sunt fierte si le scaotem din apa cu o paleta. Le lasam foarte putin la scurs intr-o strecuratoare dar nu prea mult, ele trebuie tavalite cat sunt calde prin pesmet, altfel nu se mai lipeste de aluat pe toata suprafata, uniform.

Pesmetul se pune in tava, se da la cuptor la foc mic pana isi schimba culoarea si devine auriu. Prin acest pesmet se trec galustile, presaram zaharul si dam tava la copt pentru cca 30 minute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se pot servi atat calde cat si reci

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gomboti cu prune-0
Gomboti cu prune-1
Gomboti cu prune-2
Gomboti cu prune-3
Gomboti cu prune-4
Gomboti cu prune-5
Gomboti cu prune-6
Gomboti cu prune-7
Gomboti cu prune-8
Gomboti cu prune-9
Gomboti cu prune-10
Gomboti cu prune-11
Gomboti cu prune-12
Gomboti cu prune-13
Gomboti cu prune-14

COMENTARII (20)

diaconta

diaconta 1

01.09.2013, 16:18

mi-ai facut pofta

laura_n

laura_n 1

01.09.2013, 17:14

big like

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

01.09.2013, 18:22

Si buni si frumosi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53