Gomboți cu prune

de alilianaa in Dulciuri, 4 Ian 2015 | 935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi potriviti
  • 10 linguri faina ( mai rase)
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 oua
  • 4 linguri pesmet
  • o lingura unt
  • 4 linguri zahar
  • un varf lingurita scortisoara
  • 20 prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboți cu prune:

Aluatul:

Cartofii se fierb in coaja. Dupa ce au fiert, il lasam la racit, ii curatam si-i maruntim ca pentru pireu. Aceasta compozitie se amesteca cu ou, zahar, sare, arome si faina adaugata treptat. Se omogenizeaza bine. Din aceasta compozitie se portioneaza mici bucati de aluat care se intind, in mijlocul carora punem o pruna sau jumatati de pruna ( depinde de marimea acesteia) in interirorul carora  (al prunelor) punem putin zahar si putina scortisoara. Invelim bine pruna in aluat cu mana, pana obtinem galusca. Daca mai este nevoie infainam mana, nu prea multa, altfel galustile vor iesi mai vartoase.  

Punem galustile pe o tava, timp in care, intr-o cratita punem apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca punem galustile. Acestea sunt gata cand se ridica deasupra.

Separat, intr-o tigaie punem untul la topit, adaugam zahar, scortisoara si permet. Omogenizam. Pe masura ce scoatem galustile fierte din oala , punem 2-3 minute la scurs si le trecem prin acest pesmet.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboți cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gomboți cu prune-0
Gomboți cu prune-1
Gomboți cu prune-2
Gomboți cu prune-3
Gomboți cu prune-4

COMENTARII (20)

mirela0911

mirela0911 1

08.01.2015, 14:11

Tare buni!

alilianaa

alilianaa 1

08.01.2015, 18:38

Mirela

shukly

shukly 1

26.01.2015, 16:47

cantitatea de faina trebuie sa fie mult mai mare, altfel o sa rezulte un pireu care nu poate fi modelat. sau cartofii trebuie sa fie foarte mici. In functie de cati cartofi pui, adaugi faina in asa fel incat sa iti rezulte un aluat destul de tare incat sa il poti face bilute (cu pruna inauntru) si sa nu iti ramana lipit de maini.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!