Gomboți cu prune

de alilianaa in Dulciuri, 4 Ian 2015 | 1223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi potriviti
  • 10 linguri faina ( mai rase)
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 oua
  • 4 linguri pesmet
  • o lingura unt
  • 4 linguri zahar
  • un varf lingurita scortisoara
  • 20 prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboți cu prune:

Aluatul:


Cartofii se fierb in coaja. Dupa ce au fiert, il lasam la racit, ii curatam si-i maruntim ca pentru pireu. Aceasta compozitie se amesteca cu ou, zahar, sare, arome si faina adaugata treptat. Se omogenizeaza bine. Din aceasta compozitie se portioneaza mici bucati de aluat care se intind, in mijlocul carora punem o pruna sau jumatati de pruna ( depinde de marimea acesteia) in interirorul carora (al prunelor) punem putin zahar si putina scortisoara. Invelim bine pruna in aluat cu mana, pana obtinem galusca. Daca mai este nevoie infainam mana, nu prea multa, altfel galustile vor iesi mai vartoase.


Punem galustile pe o tava, timp in care, intr-o cratita punem apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca punem galustile. Acestea sunt gata cand se ridica deasupra.


Separat, intr-o tigaie punem untul la topit, adaugam zahar, scortisoara si permet. Omogenizam. Pe masura ce scoatem galustile fierte din oala , punem 2-3 minute la scurs si le trecem prin acest pesmet.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboți cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

08.01.2015, 14:11

Tare buni!

alilianaa 1

08.01.2015, 18:38

Mirela

shukly 1

26.01.2015, 16:47

cantitatea de faina trebuie sa fie mult mai mare, altfel o sa rezulte un pireu care nu poate fi modelat. sau cartofii trebuie sa fie foarte mici. In functie de cati cartofi pui, adaugi faina in asa fel incat sa iti rezulte un aluat destul de tare incat sa il poti face bilute (cu pruna inauntru) si sa nu iti ramana lipit de maini.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu prune