Gomboti cu prune si ciocolata amaruie

de Valclaudia in Dulciuri, 4 Oct 2015 | 4810 vizualizari

 

va propun o varianta de galuste cu prune putin diferita fata de cea clasica, prin faptul ca interiorul acestora contine pe langa pruna aromata si ciocolata amaruie... o combinatie care merita neaparat incercata... :)

 

INGREDIENTE

  • cartofi fierti in coaja, cca 800 gr.
  • 400 - 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 3 oua de casa
  • 75 ml ulei de cocos
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 kg prune
  • 100 gr.ciocolata amaruie (Poiana am folosit eu)
  • 100 gr.pesmet amestecat cu 75 gr. biscuiti zdrobiti
  • zahar pentru a completa dupa gust la servire (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune si ciocolata amaruie:

Spalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece cu un burete curat.

Punem cartofii la fiert in coaja. Cand furculita patrunde usor in ei ii curatam de coaja si ii trecem prin masina de tocat carne.

Spalam prunele si le scoatem samburii, impartindu-le totodata in doua.

Cand cartofii s-au racit complet adaugam ouale, praful de sare, zaharul pudra,zaharul vanilat. Amestecam, apoi adaugam faina si uleiul de cocos framantam un aluat elastic.

Pe masa de lucru infainata formam din compozitie doua suluri pe care le vom imparti in bucatele de aluat  ( aproximativ de marimea unui ou).

Intindem fiecare bucatica de aluat cu sucitoarea, asezam in centrul acestora cate o jumatate de pruna si cate o jumatate de bucatica de ciocolata, apoi inchidem cu grija galustile, avand grija ca aluatul sa nu ramana din  greseala nesigilat pentru ca umplutura se va scurge in apa in timpul fierberii.

Punem intr-o cratita incapatoare apa la fiert cu un praf de sare.

Cand apa clocoteste reducem focul si asezam galustile in cratita.

Vom sti ca sunt fierte atunci cand galustile vor pluti la suprafata apei.

In tava cuptorului asezam biscuitii zdrobiti si pesmetul, preincalzim cuptorul (temperatura moderata) si dam tava pentru cateva minute la cuptor sa se incalzeasca amestecul.

Scoatem galutile cu spumiera din apa, le lasam doar cateva secunde la scurs pentru a nu se raci, apoi le transferam rapid in tava cu pesmet. Le tavalim sa se imbrace uniform in amestec de pesmet cu biscuiti, apoi dam tava la cuptor pentru 15 minute (150 grade).

Scoatem pe farfurie si servim cu adaos de zahar,eventual...

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune si ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune