Biscuiti cu migdale si ciocolata pentru Craciun

de T I M E A in Dulciuri, 5 Dec 2012 | 9202 vizualizari

 

Sunt buni, frumosi si Mosul o sa fie tare incantat de ei :).

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 120 gr zahar brun
  • 150 gr migdale macinate
  • aprox 350 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta migdale Dr. Oetker
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 gr ciocolata
  • Pentru ornat:
  • zeama de lamaie
  • zahar pudra
  • bombonele colorate Dr. Oetker
  • creioane decor Dr. Oetker
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu migdale si ciocolata pentru Craciun:

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul brun si cu oul.  Adaugam esenta de migdale si bicarbonatul de sodiu stins cu putina zeama de lamaie. Adaugam apoi ciocolata rasa pe razatoarea mica si amestecam bine. Incorporam la final migdalele macinate apoi o parte din faina atat cat putem amesteca cu lingura de lemn. Turnam compozitia obtinuta pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina. Obtinem un aluat usor lipicios si faramicios pe care il dam la rece aprox o ora.

Scoatem din frigider si impartim in trei pentru a putea intinde mai usor foile. Intindem cu atentie cu faina sub si peste aluat!   Intindem foi potrivit de groase si decupam diverse forme (in cazul nostru specifice Craciunului).

Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10 minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Si acum ne suflecam manecile si ne inarmam cu multa rabdare nu inainte de a ne asigura ca avem timp suficient :) .

Pregatim cateva boluri mici pt a le putea avea la indemana cand dorim sa schimbam  culoarea glazurii. Glazura o preparam din 3-4 linguri zahar pudra si cateva picaturi de lamaie. Iar pt cele color adaugam si o picatura de colorant. Nu le pregatim pe toate de la inceput ci doar in momentul in care le folosim pentru ca se intaresc.

Asadar ungem fiecare forma cu glazura folosind un cutit ( pt unele am folosit o pensula subtire) si presaram rapid bombonele colorate. Iar in cazul formelor unde folosim creioanele, lasam mai intai sa se intareasca glazura apoi decoram.

Dupa ce s-a intarit glazura, pastram biscuitii in cutii metalice. A doua zi sunt mai buni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu migdale si ciocolata pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Ina 1

10.12.2012, 09:14

waw! Ce multi si frumosi!

ionela2682 1

10.12.2012, 09:22

ce frumosi sunt!!!!

T I M E A 1

10.12.2012, 10:01

Ina , Ionela multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pufoase