Gomboti cu prune si ciocolata amaruie

de Valclaudia in Dulciuri, 4 Oct 2015 | 1198 vizualizari

 

va propun o varianta de galuste cu prune putin diferita fata de cea clasica, prin faptul ca interiorul acestora contine pe langa pruna aromata si ciocolata amaruie... o combinatie care merita neaparat incercata... :)

 

INGREDIENTE

  • cartofi fierti in coaja, cca 800 gr.
  • 400 - 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 3 oua de casa
  • 75 ml ulei de cocos
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 kg prune
  • 100 gr.ciocolata amaruie (Poiana am folosit eu)
  • 100 gr.pesmet amestecat cu 75 gr. biscuiti zdrobiti
  • zahar pentru a completa dupa gust la servire (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune si ciocolata amaruie:

Spalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece cu un burete curat.


Punem cartofii la fiert in coaja. Cand furculita patrunde usor in ei ii curatam de coaja si ii trecem prin masina de tocat carne.


Spalam prunele si le scoatem samburii, impartindu-le totodata in doua.


Cand cartofii s-au racit complet adaugam ouale, praful de sare, zaharul pudra,zaharul vanilat. Amestecam, apoi adaugam faina si uleiul de cocos framantam un aluat elastic.


Pe masa de lucru infainata formam din compozitie doua suluri pe care le vom imparti in bucatele de aluat ( aproximativ de marimea unui ou).


Intindem fiecare bucatica de aluat cu sucitoarea, asezam in centrul acestora cate o jumatate de pruna si cate o jumatate de bucatica de ciocolata, apoi inchidem cu grija galustile, avand grija ca aluatul sa nu ramana din greseala nesigilat pentru ca umplutura se va scurge in apa in timpul fierberii.


Punem intr-o cratita incapatoare apa la fiert cu un praf de sare.


Cand apa clocoteste reducem focul si asezam galustile in cratita.


Vom sti ca sunt fierte atunci cand galustile vor pluti la suprafata apei.


In tava cuptorului asezam biscuitii zdrobiti si pesmetul, preincalzim cuptorul (temperatura moderata) si dam tava pentru cateva minute la cuptor sa se incalzeasca amestecul.


Scoatem galutile cu spumiera din apa, le lasam doar cateva secunde la scurs pentru a nu se raci, apoi le transferam rapid in tava cu pesmet. Le tavalim sa se imbrace uniform in amestec de pesmet cu biscuiti, apoi dam tava la cuptor pentru 15 minute (150 grade).


Scoatem pe farfurie si servim cu adaos de zahar,eventual...


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune si ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

-Licurici- 1

05.10.2015, 08:51

Gherca Daniela 1

05.10.2015, 10:19

mirela0911 1

05.10.2015, 12:13

Cu siguranță sunt delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32