Placinta cu branza, visine si caise

de MotanLaOale in Dulciuri, 15 Iul 2012 | 8747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 500g branza de vaci
  • 4 oua
  • 7 linguri de zahar sau indulcitor
  • 300ml iaurt
  • 300ml smantana
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 500g visine
  • 500g caise
  • ulei pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza, visine si caise:

Foile de placinta se lasa sa se dezghete.


Visinile se curata de samburi.


Caisele se curata de samburi si se taie patratele.


Branza se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat si 2 oua.


Se adauga visinile si caisele si se amesteca cu o lingura.


Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.


Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza cu fructe, asimertice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie. (vezi foto)


Se pune asa incretita in tava unsa cu ulei. Eu avand tava rotunda le-am pus in spirala.


Se procedeaza la fel cu toate foile punandu-se increite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.


Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste cam 30-40 minute.


Se amesteca iaurtul cu smantana, cu 2 oua si cu 2 pliciri de zahar vanilat.


Cand este rumenita, se scoate, se intzeapa cu o furculitza pe toata suprafatza si se toarna tot amestecul de iaurt cu smantana deasupra.


Se reintroduce in cuptor pana scade toata zeama si redevine rumena 30-40 minute.


Se lasa sa se raceasca dupa care se portioneaza si se poate presara cu zahar pudra.


Se consuma atat calda cat si rece, ca atare sau pudrata cu zahar pudra.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, visine si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

MotanLaOale 1

25.07.2012, 19:37

babi5 1

10.06.2013, 15:59

MotanLaOale 1

10.06.2013, 16:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau