Placinta cu branza, visine si caise

de MotanLaOale in Dulciuri, 15 Iul 2012 | 10057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 500g branza de vaci
  • 4 oua
  • 7 linguri de zahar sau indulcitor
  • 300ml iaurt
  • 300ml smantana
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 500g visine
  • 500g caise
  • ulei pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza, visine si caise:

Foile de placinta se lasa sa se dezghete.


Visinile se curata de samburi.


Caisele se curata de samburi si se taie patratele.


Branza se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat si 2 oua.


Se adauga visinile si caisele si se amesteca cu o lingura.


Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.


Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza cu fructe, asimertice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie. (vezi foto)


Se pune asa incretita in tava unsa cu ulei. Eu avand tava rotunda le-am pus in spirala.


Se procedeaza la fel cu toate foile punandu-se increite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.


Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste cam 30-40 minute.


Se amesteca iaurtul cu smantana, cu 2 oua si cu 2 pliciri de zahar vanilat.


Cand este rumenita, se scoate, se intzeapa cu o furculitza pe toata suprafatza si se toarna tot amestecul de iaurt cu smantana deasupra.


Se reintroduce in cuptor pana scade toata zeama si redevine rumena 30-40 minute.


Se lasa sa se raceasca dupa care se portioneaza si se poate presara cu zahar pudra.


Se consuma atat calda cat si rece, ca atare sau pudrata cu zahar pudra.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, visine si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

MotanLaOale 1

25.07.2012, 19:37

babi5 1

10.06.2013, 15:59

MotanLaOale 1

10.06.2013, 16:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte basarabene (foioase) de post, cu cartofi, ceapă verde și mărar

de RODIMUR 5

ieri la 22:53

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

ieri la 21:36

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la multicooker crock pot express

de Adi 4

ieri la 20:41

Tort de post Excelent

de RODIMUR 5

ieri la 17:23

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza de oi