Placinta cu branza, visine si caise

de MotanLaOale in Dulciuri, 15 Iul 2012 | 10440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 500g branza de vaci
  • 4 oua
  • 7 linguri de zahar sau indulcitor
  • 300ml iaurt
  • 300ml smantana
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 500g visine
  • 500g caise
  • ulei pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza, visine si caise:

Foile de placinta se lasa sa se dezghete.


Visinile se curata de samburi.


Caisele se curata de samburi si se taie patratele.


Branza se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat si 2 oua.


Se adauga visinile si caisele si se amesteca cu o lingura.


Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.


Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza cu fructe, asimertice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie. (vezi foto)


Se pune asa incretita in tava unsa cu ulei. Eu avand tava rotunda le-am pus in spirala.


Se procedeaza la fel cu toate foile punandu-se increite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.


Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste cam 30-40 minute.


Se amesteca iaurtul cu smantana, cu 2 oua si cu 2 pliciri de zahar vanilat.


Cand este rumenita, se scoate, se intzeapa cu o furculitza pe toata suprafatza si se toarna tot amestecul de iaurt cu smantana deasupra.


Se reintroduce in cuptor pana scade toata zeama si redevine rumena 30-40 minute.


Se lasa sa se raceasca dupa care se portioneaza si se poate presara cu zahar pudra.


Se consuma atat calda cat si rece, ca atare sau pudrata cu zahar pudra.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, visine si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

MotanLaOale 1

25.07.2012, 19:37

babi5 1

10.06.2013, 15:59

MotanLaOale 1

10.06.2013, 16:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

17960 puncte

Rocsi

6716 puncte

oanapl

5553 puncte

Constelatialeu

4708 puncte

katty

4274 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Domuri cu cafea, ciocolată și trufă crocantă

de Ancutsa 6

ieri la 23:14

Bilute de cacao cu cirese glasate

de Dea_Dea 6

ieri la 21:46

Ciorba de peste cu dovlecel

pe 27.01 la 16:57

Desert placinta cu dovleac 2

de Dea_Dea 6

pe 26.01 la 21:58

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza cu blat de gris