Gomboţi evreieşti

de botcrina in Dulciuri, 29 Apr 2012 | 9293 vizualizari

 

Am primit această reţetă de la prietena mea dragă, dna. Delia.
Mulţumesc mult!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cană griş
  • 1 cană făină de mălai
  • 1/2 cană făină albă de grâu
  • 1 praf de sare
  • 1 pachet mic pesmet
  • ulei
  • 1 l apă
  • gem
  • 300 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboţi evreieşti:

Într-un bol înalt amestecăm cele 2 tipuri de făină cu grişul.


Punem într-o oală apă la fiert şi când clocoteşte adăugăm amestecul de mai sus, procedăm exact ca la mămăigă, lăsăm să fiarbă până se întăreşte.


Luăm oala de pe foc şi lăsăm să se răcească bine.


Între timp, prăjim în ulei, pesmetul, după care îl luăm de pe foc, adăugăm zahărul şi coaja rasă de lămâie.


Începem să modelăm cu mâna biluţe, din compoziţia de mai sus, facem cu un deget câte o gaură la mijloc punem gem în ea, acoperim ca să nu iasă gemul, după care le tăvălim prin pesmet şi le aranjăm pe un platou sau într-un bol.


Sunt delicioase şi foarte uşoare, în plus pot fi mâncate şi de către cei mici cu mai puţin zahăr.


Poftă bună!!!!!!!!!

 

TIPS-URI

1

când modelăm biluţele ne pregătim intr-un vas apă sau ulei ca să ne punem pe mâini, să nu se lipească;

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboţi evreieşti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Corinuta 1

15.10.2013, 19:31

Minunati, eu doar acuma i-am vazut, dar cu siguranta o sa-i fac!

MonaMimi 1

15.10.2013, 22:29

foarte buni

botcrina 1

17.10.2013, 19:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza