Gratin de cartofi cu carne

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 2 Apr 2016 | 838 vizualizari

 

In franceza acest fel de mancare se numeste "Hachis parmentier". Este compus din vianda tocata (hachée) si piure de cartofi.
Numele lui vine de la Antoine-Augustin Parmentier - farmacist și agronom francez, unul dintre primii specialiști în nutriție, dietetică și igienă alimentară.
http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/gratin-de-cartofi-cu-carne.html

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 350 g de carne de vita tocata
  • 300 g de carne de porc tocata
  • 800 g sos de rosii de casa
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi
  • lapte pentru piure
  • 100 g cascaval ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru, dafin
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi cu carne:

Curatati morcovii si taiati-i rondele.


Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati rondelele de morcov, carnea si reveniti totul pana se evapora apa.


Adaugati sucul de rosii, bulionul diluat intr-un pahar cu apa si ierburile.


Puneti sare, piper si lasati sa fiarba la foc potrivit 15-20 minute.


Scoateti ierburile(frunza de dafin).


Se curata și se taie cartofii in bucati.


Se pun la fiert in apă cu sare.


Se fierb 20-25 de minute pana cand intra varful cutitului in ei.


Se pun cartofii în castronul robotului cu un pic de apa de la fiert. Amestecati.


Adaugati laptele progresiv amestecand pana cand obtineti consistenta dorita de piure. Condimentati.


Incalziti cuptorul la 220°C.


In vasul pentru cuptor puneti compozitia cu carne.


Acoperiti cu piure si presarati deasupra cascaval ras.


Dati la cuptor pentru 20-25 de minute.


Serviti cald acompaniat de o salata verde.


Alta reteta asemanatoare : Parmentier de rata


 

TIPS-URI

1

reteta sos de rossi de casa aici: http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/02/sos-de-rosii-pizza-paste-carne.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

03.04.2016, 08:56

Bun

Rahela Velicu 1

04.04.2016, 12:34

Camelya 1

04.04.2016, 15:12

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si telina