Gratin de cartofi cu carne

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 2 Apr 2016 | 658 vizualizari

 

In franceza acest fel de mancare se numeste "Hachis parmentier". Este compus din vianda tocata (hachée) si piure de cartofi.
Numele lui vine de la Antoine-Augustin Parmentier - farmacist și agronom francez, unul dintre primii specialiști în nutriție, dietetică și igienă alimentară.
http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/gratin-de-cartofi-cu-carne.html

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 350 g de carne de vita tocata
  • 300 g de carne de porc tocata
  • 800 g sos de rosii de casa
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi
  • lapte pentru piure
  • 100 g cascaval ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru, dafin
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi cu carne:

Curatati morcovii si taiati-i rondele.


Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati rondelele de morcov, carnea si reveniti totul pana se evapora apa.


Adaugati sucul de rosii, bulionul diluat intr-un pahar cu apa si ierburile.


Puneti sare, piper si lasati sa fiarba la foc potrivit 15-20 minute.


Scoateti ierburile(frunza de dafin).


Se curata și se taie cartofii in bucati.


Se pun la fiert in apă cu sare.


Se fierb 20-25 de minute pana cand intra varful cutitului in ei.


Se pun cartofii în castronul robotului cu un pic de apa de la fiert. Amestecati.


Adaugati laptele progresiv amestecand pana cand obtineti consistenta dorita de piure. Condimentati.


Incalziti cuptorul la 220°C.


In vasul pentru cuptor puneti compozitia cu carne.


Acoperiti cu piure si presarati deasupra cascaval ras.


Dati la cuptor pentru 20-25 de minute.


Serviti cald acompaniat de o salata verde.


Alta reteta asemanatoare : Parmentier de rata


 

TIPS-URI

1

reteta sos de rossi de casa aici: http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/02/sos-de-rosii-pizza-paste-carne.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

03.04.2016, 08:56

Bun

noiinbucatarie 1

04.04.2016, 12:34

Camelya 1

04.04.2016, 15:12

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!