Gratin de cartofi, cu sunca presata

de merisor in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2015 | 6307 vizualizari

 

Imi place sa prepar cartofii de fiecare data altfel.
Si in oice combinatie ies tare gustosi.
De data aceasta i-am combinat cu sunca presata si i-am aromatizat cu busuioc.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 25 gr unt
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 200 gr sunca presata
  • 200 gr cascaval
  • 2 oua
  • 150 gr smantana
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi, cu sunca presata:

Curatam cartofii, ii spalam si ii portionam in patru pe lungime, daca sunt potrivit de mari, sau in cuburi mai mari.

Ungem o tava de cuptor cu unt si ulei si asezam cartofii in ea.

Amestecam usor cartofii prin grasimea din tava, ca sa fie unsi pe toate partile, presaram condimente si sare peste ei si dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

Amestecam ouale cu smantana si putina sare.

Sunca presata o dam pe razatoare, la fel si cascavalul.

Scoatem tava din cuptor si transferam cartofii intr-o forma termorezistenta unsa cu putin unt, dar putin de tot, pentru ca mai au si carofii putina grasime pe ei.

Presaram deasupra cartofilor, sunca presata si cascavalul si ii acoperim cu ouale amestecate cu smantana.

 Dam din nou vasul la cuptor pentru 15-20 de minute, pana cand cartofii se rumenesc frumos la suprafata.
Optional ii decoram cu patrunjel verde sau marar, dupa preferinte.

Noi i-am servit alaturi de friptura de pui si au fost grozav de buni!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gratin de cartofi, cu sunca presata-0
Gratin de cartofi, cu sunca presata-1
Gratin de cartofi, cu sunca presata-2
Gratin de cartofi, cu sunca presata-3
Gratin de cartofi, cu sunca presata-4
Gratin de cartofi, cu sunca presata-5
Gratin de cartofi, cu sunca presata-6
Gratin de cartofi, cu sunca presata-7
Gratin de cartofi, cu sunca presata-8

COMENTARII (34)

Anett

Anett 1

14.02.2015, 12:45

suuuper!

tarasmariana

tarasmariana 1

20.02.2015, 10:17

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

11.08.2015, 15:54

Cum de am ratat asa bunatate ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!