Gratin de couscous cu morcov si dovlecel

de Catalina L in Mancaruri de post, 30 Sep 2015 | 5601 vizualizari

 

O mancare de legume foarte gustoasa si buna atat pentru cei mari cat si pentru cei mici.
Ideal de servit cu o simpla salata verde sau ca garnitura pentru un preparat cu carne.

 

INGREDIENTE

puteti face jumatate din cantitati

  • 500 g de morcovi
  • 500 g de dovlecei
  • 300 ml de lapte
  • 250 ml de smantana
  • 1 ceapa
  • 210 g de couscous fin
  • 100 g de cascaval ras
  • 2 oua
  • 1 lingurita de paprika
  • 1 lingurita de sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de couscous cu morcov si dovlecel:

Incalziti cuptorul la 200 °C.

Curatati ceapa.


Spalati, legumele (ceapa, morcovul, dovlecelul) si dati-le pe razatoarea cea mare sau folositi robotul (am lasat coaja dovlecelului).


Amestecati intr-un castron mare couscous-ul, laptele, smantana, cascavalul, paprika,ouale, sarea si piperul.


Adaugati legumele si amestecati bine.

Puneti intr-un vas uns si dati la cuptor pentru 1 ora.


Am profitat ca vasul era cam mic si am facut cateva muffins.

Le scoateti inainte ...dupa cca 35 de minute.


Verificati coacerea 10 minute inainte - daca gratinul este prea rumenit puneti o foaie de aluminiu deaupra.


Lasati sa se raceasca un pic si portionati.


Pofta Buna !!!

 

TIPS-URI

1

Idaca gratinul este prea rumenit puneti o foaie de aluminiu deaupra so continuati coacerea

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de couscous cu morcov si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Catalina L 1

30.09.2015, 17:52

multumesc...va pup pe toti

Gherca Daniela 1

30.09.2015, 18:58

arata foarte bine!

Andra_Constantinescu 1

30.09.2015, 19:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Conopida si dovlecei pané (de post).