Green Cake

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 16 Iun 2011 | 1364 vizualizari

 

l-am facut pentru invatatoarea nepoatei mele...

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 4 oua
  • 200 g de zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • Crema ganache de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Spuma de capsuni:
  • 300 g capsuni
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • Ganache de ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor
  • frisca
  • bomboane argintii
  • colorant alimentar galben
  • colorant alimentar albastru
  • grilaje de ciocolata
  • zahar colorat ( albastru )
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Green Cake:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia.


Turnam compozitia intr-o forma rotunda si dam la cuptor app. 30 de minute la foc mic.


Pregatim crema ganache de ciciolata :


Punem 100 ml de frisca lichida intr-un vas, o aducem la punctul de fierbere, dupa care punem ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se dizolva si se omogenizeaza, se da la rece cateva ore, dupa care o batem cu mixerul pana devine spuma si o amestecam cu restul de frisca pe care o batem separat.


La fel procedam si cu crema ganache de ciocolata alba, doar ca aici mai adaugam si esenta de vanilie dupa ce o luam de pe foc.


Pregatim si spuma de capsuni:

Mixam frisca. Pasam capsunile si le amestecam cu zaharul pudra si esenta, dupa care le punem peste frisca si omogenizam spuma. Dam la rece


Asamblarea tortului:


Taiem blatul in 3.


Insiropam cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de vanilie.


Punem cremele dupa preferinte, eu am pus mai intai ganache de ciocolata cu lapte, spuma de capsuni si ganache de ciocolata alba.


Am ornat cu frisca si bombonele argintii.


Culoarea verde am obtinut-o prin combinarea colorantului galben cu albastru.


Grilajele le-am facut din ciocolata topita, cu ajutorul unei pungi, le lasm sa se intareasca bine, dupa care cu ajutorul unui cutit le desfacem usor si lepunem pe margini sau fiecare dupa preferinte si imaginatie.


Deasupra am presarat zahar colorat albastru pentru a da senzatia de roua.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Green Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

17.06.2011, 11:16

Ce frumusete

mirela0911 1

17.06.2011, 18:58

superb tort

Dana Cristea - pusikmea 1

17.06.2011, 23:08

multumesc mult pentru aprecierile voastre

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata alba