Gris cu lapte ca pe vremea bunicii

de susu in Dulciuri, 10 Mar 2013 | 12200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte gras
  • 6 lingurite potrivite de gris
  • 3 lingurite potrivite de zahar
  • scortisoara
  • coaja de lamaie si portocala
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • gem, dulceata
  • miere si nuci
  • stafide
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte ca pe vremea bunicii:

Punem laptele pe foc mic impreuna cu zaharul, esenta si coaja de citrice. Amestecam pana la dizolvarea zaharului. Cand s-a infierbantat turnam in ploaie grisul si amestecam incontinuu. Daca ati pus prea mult gris si vi se pare prea tare mai adaugati lapte cald iar daca iese prea moale puneti gris. Grisul nu necesita foarte mult timp de gatire astfel incat se va tine foarte putin pe foc mai ales ca se incheaga dupa racire. Mie imi place sa fie mai apos dar fiecare il face dupa preferinta. Pentru a nu face cocoloase grisul se pune treptat si se amesteca mereu, puteti folosi si telul. Servim cu scortisoara, dulceata sau stafide higratate in rom. Eu am folosit si varianta cu nuca si miere, am pus un rand de gris, un rand de miere si nuca prajita taiata bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte ca pe vremea bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

susu 1

10.03.2013, 12:29

chiar acum am mancat doua portii insa cel mai mult imi place simplu, adica fara gem, doar cu scortisoara pe deasupra

MotanLaOale 1

10.03.2013, 20:19

anamaria33 1

14.05.2013, 21:23

ce bine aratä

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte si zahar caramel