Kringel Estonian

de Sim0na in Dulciuri, 27 Mar 2013 | 1768 vizualizari

 

Dupa cum stiti suntem mari iubitori de aluaturi dulci! De cand am vazut colacelul asta mi-am tot propus sa-l fac... si am tot amanat pana intr-o seara cand al meu a vrut ceva bun .. "da` nu stiu ce".
Cat de bun a fost? Pai... sa zicem ca n-a mai ramas decat un coltisor ptr a doua zi.. :)
Colacelul l-am vazut pe multe bloguri, al lui Mitinita, al lui Miha, dar ca sursa de inspiratie am folosit reteta lui Gaby. Multumesc ptr reteta!!

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina alba
  • 20 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte cald
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • ptr uns:
  • 70 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura cacaoa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kringel Estonian:

Intr-un bol am cernut faina, am adaugat drojdia sfaramata, zaharul, oul si sarea. Am adaugat laptele incalzit impreuna cu untul topit, si am framantat, rezultand un aluat elastic, ca o plastilina. Am uns aluatul cu putin ulei si l-am lasat la crescut, in loc caldut, cca 1 ora.


Pe masa infainata am pus aluatul si l-am intins in forma dreptunghiulara groasa de cca 1 cm.


Am amestecat cele 70 g unt la temperatura camerei, cu 4 linguri zahar, lingura de scortisoara si cea de cacao, iar cu acest amestec am uns foaia (am oprit cca 2 linguri de amestec).


Am rulat foaia formand un sul, iar folosindu-ma de un cutit bine ascutit l-am taiat pe lung, lasand doar la unul din capete cativa centimetri netaiat. Am impletit prin rasucire cele doua fasii de aluat, am format o coronita, pe care am uns-o cu cele doua linguri de amestec oprit.


Intr-o tava am pus hartie de copt, pe care am uns-o cu ulei, am pus coronita si am lasat-o intr-un loc caldut cca 15 minute, timp in care coronita a crescut frumos.


Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru cca 25 minute.


O bunatate!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kringel Estonian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (21)

_Alina_ 1

28.03.2013, 09:42

Delicios!

Rocsi 1

28.03.2013, 10:57

Si eu il am de mult pe lista de preparare ca imi place mult

Bya Ralu 1

29.03.2013, 17:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32