Placinta cu branza si stafide

de Alexandra0204 in Dulciuri, 5 Mai 2014 | 958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500g faina
  • 10-15g drojdie
  • 150g margarina pentru copt (unt)
  • 3oua
  • lapte caldut cat cuprinde
  • un praf de sare si unul de zahar
  • Umplutura:
  • 1kg branza dulce
  • 5 oua
  • 50g stafide
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 150 g zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Se dizolva drojdia cu putin lapte,zahar dupa care se adauga faina , sarea , margarina la temperatura camerei taiata in cubulete si restul de lapte incalzit usor , apoi se lasa la crescut aproximativ 20 de min.


Intre timp se pregateste umplutura: branza se amesteca cu cele 5 oua,extractul de vanilie,50 g stafide(orice tip de fructe uscate) si 150 g de zahar(puteti sa mai puneti zahar dupa preferinta) lasandu-se cateva minute la odihnit.


Se presara faina pe blat si pe sucitor ca aluatul sa nu se prinda se intinde foaia de placinta cat mai subtire si se aseaza in tava tapetata cu unt si faina ,apoi se pune umplutura si straturile se alterneaza asa incat ultimul strat sa fie foaia care se unge cu ou si se baga la cuptor timp de 30-40 de minute la 170 grade.


Dupa ce se coace se lasa la racit ,se pudreaza cu zahar si se serveste.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

06.05.2014, 19:12

Bine ai venit!

Alexandra0204 1

06.05.2014, 21:17

Multumesc

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:10

Bun venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce