Gris cu lapte si mere caramelizate

de Oana in Mancare copii, 23 Sep 2014 | 36604 vizualizari

 

Un desert de toamna, aromat, ce ne duce cu gandul la copilarie!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 6 linguri rase cu gris
  • 3 linguri cu zahar
  • 3 mere
  • 20 gr unt
  • 3 linguri cu zahar
  • scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si mere caramelizate:

Pentru o portie am masurat 200 ml lapte, o lingura de zahar si doua linguri cu gris.


Laptele il punem la fiert, intr-o craticioara cu pereti dubli, din inox sau ceramica, sa nu se lipeasca. Adaugam zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand din cand in cand. Punem apoi grisul in ploaie si amestecam cu telul continuu, pana se ingroasa si incepe sa fiarba. Lasam sa dea cateva clocote si luam craticioara de pe foc. Turnam grisul fierbinte in trei boluri.


Curatam merele de coaja si de cotoare si le taiem felii mai grosute. Intr-o tigaie neaderenta topim untul, adaugam zaharul si apoi merele. Amestecam usor si lasam merele sa dea cateva clocote, pana se evapora zeama si incep sa se caramelizeze usor. La final adaugam scortisoara dupa gust si oprim focul.


Asezam feliile de mere caramelizate peste gris si servim cald.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

susu 1

16.02.2015, 07:58

Ti-am furat si eu ideea s-o pun in practica

Oana 1

16.02.2015, 08:56

Go for it

Xandrinne 1

09.04.2015, 06:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Budinca crema de vanilie