Grisine cu branza

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2013 | 2149 vizualizari

 

Un alt produs gasit in mai toate brutariile din Grecia, merge atat ca o gustare de dupa amiaza ptr copii, cat si la o bere!:)

 

INGREDIENTE

  • 2/3 cesti de ulei de masline (ceasca de cafea mai mare,nu esspreso)
  • 1 pahar vin alb
  • 500 gr faina care are incoporat praful de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita paprica dulce
  • 250 gr branzeturi galbene date prin razatoare ( e bine sa alegeti 2 tipuri diferite ptr un gust mai puternic)
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grisine cu branza:

Batem la o viteza mica cu mixerul, cu paleta ptr aluat, uleiul, vinul, faina, sarea si paprica ptr cca 2-3 min.


Cand a devenit omogen aluatul, micsoram inca putin viteza mixerului si adaugam branza continuand sa amestecam inca 1-2 min.


Cand aluatul a devenit mai tare si nu se lipeste de mana, oprim mixerul. Facem fome de grisine mai subtiri (atentie, se vor umfla) si le punem pe o tava care in prealabil am pus hartie ptr cuptor, pastrand distanta intre ele.


Daca doriti, puteti presara putin susan. Dam la cuptorul deja preincalzit la 180C (depinde de cuptorul fiecaruia) ptr cca 30 min, pana vedeti ca au o culoare frumoasa.

 

TIPS-URI

1

Daca va place mai iute, puteti pune paprica iute

2

in loc de ulei de masline puteti pune ulei de floarea soarelui

3

hartia de cuptor poate fi inlocuita prin ungerea tavii cu putin ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

23.10.2013, 21:00

Tare bune

Doralinda 1

23.10.2013, 23:33

Rocsi

diana_k 1

24.10.2013, 08:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Sticsuri „Retetele Danielei”