Guguluf aperitiv din carne tocata

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2011 | 4981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 buc praz
  • 2 oua
  • 4 catei usturoi
  • 4 cartofi
  • 100 g ciuperci mici intregi
  • 1lingura mustar
  • 80 g cascaval
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aperitiv din carne tocata:

Intr-un castron amestecam carnea tocata cu ouale, sarea, piperul, cimbrul si usturoiul tocat marunt. Prazul il tocam marunt si il calim 5 minute in ulei. Cartofii curatati ii dam pe razatoarea cu gauri mari si dupa ce ii stoarcem bine ii adaugam peste praz, asezonam si adaugam si patrunjelul verde tocat marunt si ciupercile tocate marunt, lasand deoparte 8 bucati mici.

Forma de guguluf o ungem cu ulei si punem carnea tocata pe care o modelam cu ajutorul degetelor astfel incat sa se faca un sant in interiorul gugulufului asa cum se vede in poza a 7-a, pe care il vom umple cu legumele.Radem deasupra cascavalul si ornam cu jumatatile de ciuperci ramase.

Dam guguluful la cuptorul dinainte incalzit la 160 grade C si lasam sa se coaca aproximativ 50-60 minute.
La servire se poate adauga un sos facut din o lingura maioneza, una cu mustar, 200 ml iaurt, sare si piper.Eu am adaugat si putin usturoi presat.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Se poate servi atat cald cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aperitiv din carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu carne tocata