Guguluf aromat

de Valclaudia in Prajituri, 5 Iul 2013 | 6901 vizualizari

 

aveam 5 albusuri ramase stinghere prin frigider, cateva zmeurici la fel de stinghere,chef de bubuleala si pofta de dulce...

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina (proaspat cernuta)
  • 150 ml bere cu aroma de zmeura
  • 1 buc. crema de unt (150gr)
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins in cativa stropi de otet
  • 50 gr stafide
  • 1 cescuta zmeura proaspata
  • 1 lingura gris
  • 1 plic glazura de ciocolata
  • zahar sau bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aromat:

Batem albusurile spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.

Celelalte 5 linguri de zahar+ zaharul vanilat se amesteca cu crema de unt la viteza ridicata a mixerului pana obtinem o crema ferma. Reducem din viteza mixerului,adaugam bicarbonatul stins si berea in fir subtire.

Cand compozitia noastra capata consistenta unui amestec normal de galbenusuri frecate cu zahar, adaugam alternativ spuma de albusuri si faina, pana incorporam intreaga cantitate de ingrediente. Adaugam stafidele.

Ungem forma de guguluf cu putin ulei, turnam amestecul in forma,presaram grisul deasupra apoi zmeura si dam la cuptor (preincalzit) la temperatura medie cca 45-50 minute

Facem testul cu scobitoarea,lasam la racit si ornam cu glazura de ciocolata si zahar tos.

Rezulta un guguluf aromat,usor acrisor de la zmeura.

 

TIPS-URI

1

Serviti cu incredere la cafea :) Buna dimineata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aromat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao si zmeura