Guguluf aromat

de Valclaudia in Prajituri, 5 Iul 2013 | 4137 vizualizari

 

aveam 5 albusuri ramase stinghere prin frigider, cateva zmeurici la fel de stinghere,chef de bubuleala si pofta de dulce...

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina (proaspat cernuta)
  • 150 ml bere cu aroma de zmeura
  • 1 buc. crema de unt (150gr)
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins in cativa stropi de otet
  • 50 gr stafide
  • 1 cescuta zmeura proaspata
  • 1 lingura gris
  • 1 plic glazura de ciocolata
  • zahar sau bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aromat:

Batem albusurile spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.


Celelalte 5 linguri de zahar+ zaharul vanilat se amesteca cu crema de unt la viteza ridicata a mixerului pana obtinem o crema ferma. Reducem din viteza mixerului,adaugam bicarbonatul stins si berea in fir subtire.


Cand compozitia noastra capata consistenta unui amestec normal de galbenusuri frecate cu zahar, adaugam alternativ spuma de albusuri si faina, pana incorporam intreaga cantitate de ingrediente. Adaugam stafidele.


Ungem forma de guguluf cu putin ulei, turnam amestecul in forma,presaram grisul deasupra apoi zmeura si dam la cuptor (preincalzit) la temperatura medie cca 45-50 minute


Facem testul cu scobitoarea,lasam la racit si ornam cu glazura de ciocolata si zahar tos.


Rezulta un guguluf aromat,usor acrisor de la zmeura.


 

TIPS-URI

1

Serviti cu incredere la cafea :) Buna dimineata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

ancuta_25 1

05.07.2013, 13:40

Imi lasa gura apa!

Cris2711 1

05.07.2013, 16:55

bun tare guguluful

Rocsi 1

05.07.2013, 22:23

Tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Chec tigru