Guguluf cu lamaie si glazura de zahar ars si fulgi de migdale

de Bucataras Medi in Dulciuri, 16 Sep 2010 | 3596 vizualizari

 

Delicios de bun.........va astept la o portie.

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri cu faina
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri cu ulei
  • 2 plicuri  zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • putin unt
  • 1 lamaie
  • sare

Pentru decor:

  • 6-7 linguri zahar
  • o mana fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie si glazura de zahar ars si fulgi de migdale:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga treptat ca la maioneza uleiul apoi faina. Se amesteca bine.


Separat se bat spuma albusurile cu un strop de sare si se adauga peste amestecul de mai sus . Se adauga esenta de vanilie , coaja si zeama de la lamaie. Forma de guguluf se tapeteaza cu putin unt si putina faina, se rastoarna amestecul de mai sus si se da la cuptor lasand sa se rumeneasca.


Facem testul scobitorii si cand este gata rumenit si facut scoatem din cuptor , lasam sa se raceasca si apoi rasturnam pe un platou.


Separat facem glazura de zahar ars:punem zaharul intr-o craticioara la foc domol si amestecam cu o lingura de lemn pana ce acesta se topeste bine si devine un sirop gros si uniform.Adaugam fulgii de migdale amestecand usor.Turnam repede zaharul topit pe suprafata gugulufului si intindem cu ajutorul unui cutit infierbantat.Taiem felii cat inca este cald zaharul ars tot cu cutitul infierbantat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie si glazura de zahar ars si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Corinuta 1

19.09.2010, 18:16

Pe asta l-am ratat...........precis nu mai ai, ca vad ca ai avut multi musafiri pe aici!

Bucataras Medi 1

19.09.2010, 19:55

Corina, asa este

Cris2711 1

20.07.2011, 17:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Chec simplu