Guguluf cu nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Noi 2013 | 3250 vizualizari

 

Ca e sau nu guguluf,n-am avut alta idee cum sa-i zic....probabil ca din cauza formei se numenste guguluf,n-am stat sa-i caut istoricul.Ideea este ca in ciuda virusilor care-mi dau tarcoale m-am mobilizat si am intrat in bucatarie.....si ce a iesit,a iesit ,mie imi place tare bun la gust este...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 140 g nuca
  • 2 linguri cacao
  • 200 g faina
  • 1 pliculet finesse orange de la Dr.Oetker
  • sos de ciocolata de la Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu nuca:

Margarina sa fie la temperatura camerei,deci moale.Intr-un castron punem margarina,adaugam zaharul si mixam foarte bine sa se topeasca zaharul,apoi adaugam pliculetul de finesse si omogenizam.Separam galbenusurile de albusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,iar galbenusurile le incorporam in margarina,pana devine o crema spumoasa,apoi adaugam faina .Peste acest mixt adaugam albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Dupa ce am incorporat albusurile,luam 3-4 linguri din compozitie si le amestecam cu doua linguri de cacao.In restul compozitiei adaugam nucile taiate grosier.Ungem forma de guguluf, pentru siguranta,apoi adaugam o parte din compozitia alba,apoi pe cea maro si la final restul de compozitie alba,punem forma la cuptorul preincalzit la 175 grade ,este gata cand trece testul scobitorii.Cand s-a copt scoatem prajitura pe un platou si turnam sos de ciocolata deasupra...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Constelatialeu 1

14.11.2013, 22:05

Multumesc,dragilor !

Valclaudia 1

14.11.2013, 22:09

tare bun gugu' asta!

anca_rm 1

15.11.2013, 09:22

mamaaa cum arata , (nu stiu sa pun emoticonul ala care saliveaza )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu branza, stafide si fulgi de cocos