Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300

de T I M E A in Prajituri, 16 Iul 2013 | 5503 vizualizari

 

Nu am pregatit nimic special decat aceasta minunata prajitura aromata cu fructe si lamaie care ma reprezinta in totalitate. Cred ca deja toata lumea stie ca imi plac la nebunie prajiturile cu fructe mai ales gen pandispan, chec sau nelipsitele mele tarte cu fructe.
Nici nu imi vine sa cred ca am ajuns la reteta 300 si ca sunt de atata timp prezenta aici cu voi. Chiar daca in ultimul timp nu mai am decat serile la dispozitie pt 'bucataras', totusi incerc sa tin pasul cu voi. Va invit la o felie de guguluf si un cappuccino aromat cu scortisoara, adica ceea ce eu consider un rasfat total :).

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 170 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 piersici
  • 2 -3 linguri afine
  • Glazura:
  • 6 lingurite zahar pudra
  • 3-4 lingurite zeama de lamaie
  • Altele: 2 linguri de unt pt uns tava
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300:

Mai intai spalam bine fructele si lasam sa se usuce. Piersicile le taiem felii si le punem intr-un bol.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul.

Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul, laptele, coaja si zeama de lamaie, mixand dupa fiecare. 

La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma. 

Adaugam afinele si amestecam usor.

Luam o tava rotunda de guguluf (eu am tava clasica de tort de 26 cm care are si forma de guguluf) si ungem bine cu unt.

Turnam jumatate din compozitie in tava si asezam un rand de piersici date prin faina. Turnam cealalta jumatate din compozitie si asezam inca un rand de piersici.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Ultimele 5 minute putem lasa tava in cuptorul cu focul stins si usa deschisa pentru a nu se lasa blatul.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi asezam cu grija guguluful pe un platou.

Intr-un bol amestecam zaharul pudra cu putina zeama de lamaie pana obtinem o glazura usor fluida. Punem glazura intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si trasam dungi de glazura peste prajitura.

Lasam sa se intareasca glazura (putem pune la frigider 10 minute) apoi feliem si servim.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi nectarine sau caise in locul piersicilor

2

Prajitura devine umeda a doua zi din cauza fructelor si e chiar mai gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

alilianaa 1

12.05.2014, 08:34

la cat mai multe..

babi5 1

07.11.2014, 08:30

Inca un mate like

CulinaryRainbow 1

19.04.2016, 09:00

Wowwww, ce fain!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!