Guguluf de carne si ciuperci, imbracat in bacon

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 19 Ian 2011 | 2882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr carne porc
  • 200 gr ciuperci
  • doua cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri mustar
  • 3 oua
  • o chifla
  • 50 ml lapte
  • patrunjel
  • boia de ardei - o lingurita
  • pasta de tomate - doua linguri
  • sare, piper
  • pesmet si unt pt uns
  • bacon felii -100 gr
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf de carne si ciuperci, imbracat in bacon:



Carnea se toaca prin masina de carne.

Ciupercile le tocam pe un fund de lemn, la fel si ceapa.

Pisam usturoiul iar chifla o punem la inmuiat in lapte.

Intr-un bol amestecam carnea, ciupercile, chifla stoarsa bine, mustarul, pasta de tomate, boia. Adaugam ouale si patrunjelul tocat si omogenizam bine.



Potrivim gustul de sare si piper.



Ungem forma de guguluf cu unt si tapetam cu pesmet.

Asezam frumos feliile de bacon pe peretii vasului pentru copt. (de data asta nu am avut prea multe, dar data viitoare voi tapeta complet peretii vasului pentru o mai mare siguranta atunci cand va trebui invartit guguluful)



Punem amestecul de carne, presam usor cu mana si bagam in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ o ora.

Acum...carnea mea a fost semi-congelata asa ca a lasat putina apa, voua chiar va recomand sa puneti cam..30ml apa. In acest mod carnea nu va deveni uscata dupa coacere.



Cand e rumenita frumos ,scoatem, lasam 5 minute sa se racoereasca si sa se "stranga" usor carnea, apoi cu o miscare ferma rasturnam guguluful pe o tava intinsa, tapetata cu hartie pentru copt si introducem din nou la cuptor pentru 30 min . Baconul de la exterior se va rumeni frumos.



Pofta buna!

Pot sa va spun doar ca s-a papat tot, la o singura masa ;)







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de carne si ciuperci, imbracat in bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

lilik 1

20.01.2011, 17:06

si mie imi placeeee

gaby_duceag 1

21.01.2011, 09:26

Lilik

Bunica 1

22.01.2011, 15:31

Bun, foarte bun !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu ciuperci si cascaval