Guguluf de ciocolata cu stafide

de ilinca_rox in Dulciuri, 28 Iul 2014 | 935 vizualizari

 

Pe mine ma amuza foarte tare numele acestei prajituri/chec ... guguluf :)))) mi se pare ca suna "pufos". Acum ca am pregatit ma incanta si mai tare.
La pregatire m-am inspirat din reteta lui Motan. Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf pentru budinca de ciocolata
  • 180 gr faina
  • 125 ml lapte
  • 100 ml lapte
  • 100 gr stafide
  • 1 esenta de rom
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml apa
  • 1 lingura de unt si 2 linguri faina pentru tapetat tava
  • GLAZURA
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 5 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf de ciocolata cu stafide:

Separam alburusile de galbenus. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare apoi mixam bine pana devin spuma.


Adaugam treptat zaharul si mixam pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand: galbenusurile, laptele si uleiul si mixam dupa fiecare.


Separat amestecam faina cu praful de budinca si praful de copt, apoi le adaugam in amestec cu ajutorul unei linguri/spatule.


Inainte de pregatirea aluatului, intr-un bol se lasa la umflat stafidele cu o esenta de ron si apa (cat sa le acopere). Apoi se scurg si se adauga in compozitia de guguluf.


Tava se tapeteaza cu unt si faina, se adauga compozitia si se baga la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute. Se face testul cu scobitoarea si cand este gata se scoate din cuptor si se lasa 10 minute la racit. Apoi se scoate din forma.


Pentru glazura: ciocolata o rupem in bucatele mici si o punem la topit impreuna cu cateva linguri la lapte, la foc mic pentru 5-6 minute (pana devine lichida).


Guguluful se scoate din forma si se toarna ciocolata topita peste el, lasand sa curga si pe marginile acestuia.


Se lasa la racit apoi se taie feliute pentru servit.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

in loc de stafide si pot folosi alte fructe: alune, visine, caise, pere etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de ciocolata cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

28.07.2014, 21:47

deyutzky 1

29.07.2014, 10:45

deliciosssss

reisnaor_2006 1

11.11.2014, 18:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Chec cu portocale si ciocolata