Guguluf de fussili cu fructe

de amalia01 in Prajituri, 24 Mar 2014 | 600 vizualizari

 

M-am gandit ca daca tot ne plac pastele, sa incerc un desert mai special.

 

INGREDIENTE

  • pentru guguluf:
  • o punga de paste tip fussili ( 500g);
  • 3 linguri de lapte;
  • 3 linguri de zahar;
  • fructe: capsuni, kiwi,ananas,cirese;
  • 1 lingura de faina;
  • 1 lingura de ulei;
  • 6 linguri de gris;
  • Un praf de sare;
  • pentru sosul caramel:
  • 200 g zahar
  • 70 g unt
  • 150 ml smantana pentru frisca(30 %grasime)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf de fussili cu fructe:

Sosul caramel:

Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, fara sa ramana cocoloase de zahar, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste;se adauga smantana lichida cu grija pentru ca se ridica vapori de abur; se lasa pe foc mic pana incepe sa clocoteasca, apoi se stinge focul;


Guguluful:

Pastele le fierbi in apa cu sare; cand sunt fierte, le pui in strecuratoare si le clatesti cu apa rece.Iei o forma de guguluf si o ungi cu ulei,apoi o tapetezi cu faina si asezi un strat de paste ( ½ din cantitate).


Bati ouale cu zaharul, cu telul,apoi adaugi laptele.


Fructele le speli/storci de sirop si le tai bucatele.


Torni ½ din oul batut peste paste; presari 3 linguri de gris; asezi uniform fructele; presari si restul de gris; asezi si restul de paste; torni oul ramas peste paste.

Dai totul la cuptorul preincalzit, pentru 45 de minute;

Scoti guguluful din cuptor si lasi sa se racesca in forma!; cand s-a racit il scoti din forma si il ungi cu sos caramel; ornezi cu fructe; il servesti taiat felii,cu sirop de artar sau de capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de fussili cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Valclaudia 1

24.03.2014, 18:10

faina ideea!

Rocsi 1

24.03.2014, 20:40

simonacallas 1

24.03.2014, 23:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza