Guguluf de post cu gem de prune si nuca

de Merisor in Prajituri, 27 Noi 2013 | 9815 vizualizari

 

Eu am ales un gem de prune putin acrisor si i-a dat un gust foarte placut gugulufului!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr gem de prune acrisor
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 150 gr miez de nuca maruntit
  • 300 gr faina
  • esenta de rom
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf de post cu gem de prune si nuca:

Punem intr-un bol zaharul cu uleiul si sarea si le mixam bine pana la topirea zaharului( eu am rasnit zaharul).

Adaugam apa minerala, esenta de rom si imediat praful de copt, pentru ca se dizolva imediat, datorita aciditatii apei.

Incorporam gemul, amestecand usor cu un tel sau cu mixerul.

Strivim nuca, dar urmarim sa mai ramana si bucati mari prin ea si o adaugam in compozitie.

La final incorporam faina, putin cate putin, amestecand usor si ne vom opri exact cand obtinem consistenta dorita. Trebuie sa iasa o compozitie mai groasa decat la chec si usor cursiva. Eu m-am oprit la 300 gr de faina.

Tapetam forma de guguluf cu ulei si rasturnam compozitia in ea.

Forma mea de guguluf are diametrul de 21 cm.

Nivelam si introducem forma in cuptor si coacem la 180 de grade pentru 45 de minute.

Dupa expirarea timpului, scoatem guguluful din cuptor si il mai lasam in forma 10-15 minute pentru a se raci usor, apoi il rasturnam si il pudram cu zahar, dupa preferinte.

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar precum si cea de faina variaza in functie de gem(cat este de dulce respectiv de consistent).

2

Se pot adauga stafide, alune sau migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de post cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu vişine (reţetă de post)