Pandispan cu crema de branza si mure

de mirela0911 in Prajituri, 8 Mai 2011 | 5388 vizualizari

 

Pentru pandispan am luat reteta de la Gaby (mersi!).

 

INGREDIENTE

Pt. pandispan:

  • 4 oua
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • 4 lg ulei
  • un praf de sare
  • esenta vanilie

Pt. crema:

  • 250g branza de vaci
  • 50g zahar
  • 3 lg gem de mure
  • 300ml smantana pt frisca
  • 2 lg zahar pudra
  • jumatate plic intaritor pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu crema de branza si mure:

Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul in ploaie, batand bine pana se obtine o spuma ca pt bezea. Se adauga pe rand galbenusurile, batand bine dupa fiecare, apoi punem esenta si faina in ploaie pe care o amestecam cu lingura usor de jos in sus. La final se adauga si uleiul si amestecam la fel de usor. Se toarna intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se da la cuptor pt 35 minute la 160 grade.


Intre timp ne apucam de crema.


Smantana pt. frisca o mixam timp de 1 minut dupa care adaugam zaharul pudra si intaritorul. Se mixeaza pana se intareste frisca. Se lasa deoparte.


Separat, branza o mixam cu zaharul bine bine pana devine mai fina. Se adauga gemul de mure si se mai mixeaza pana la omogenizare. Se amesteca impreuna cele doua compozitii si se da la rece pana ce se raceste si blatul.


Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in doua. Peste prima foaie intindem crema, punem cealalta foaie, pudram cu zahar si servim.


Mmmmmm....., ce bun e. La fiecare desert facut primesc nota de la fiul meu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu crema de branza si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mirela0911 1

09.05.2011, 16:03

Vladimir multumesc

gaby_duceag 1

09.05.2011, 19:14

ce combinatie faina!! cu mure!

adry88 1

09.05.2011, 20:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce