Guguluf si briose cu fructe confiate

de Valclaudia in Prajituri, 26 Oct 2013 | 1683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 15 linguri de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 6 linguri apa minerala
  • 6 linguri ulei
  • cca 100 gr. fructe confiate (stafide, caise,ananas,banane,cocos)
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 20 ml lapte
  • bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf si briose cu fructe confiate:

Prepararea compozitiei:


-separam galbenusurile de albusuri.


-batem albusurile cu 6 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta.


-galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, apa minerala.


-incorporam pe rand cate 1 lingura de faina si una de spuma de albusuri.


-la final amestecam usor fructele confiate in compozitie.


-turnam in forma de guguluf 3 sferturi din compozitie, iar restul se imparte in 4 forme de briose


- introducem formele in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata pentru aproximativ 30-40 min.


Glazura o preparam astfel:


-intr-o craticioara lasam laptele sa se incalzeasca la foc mic.


-rupem ciocolata bucati si o adaugam in craticioara peste laptele cald pana obtinem o crema omogena.


Decorarea desertului:


-scoatem blaturile racite din forme si le imbracam in glazura de ciocolata. Pentru acest lucru avem nevoie de pensula.


-la final decoram cu bombonele colorate.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf si briose cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

ianculubita 1

27.10.2013, 08:45

Cris2711 1

27.10.2013, 17:37

Buneeee

diana_k 1

27.10.2013, 18:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Chec cu portocale si ciocolata