Guias Ardelenesc

de lia maria in Porc, 29 Iul 2010 | 17499 vizualizari

 

Este o mancare foarte satioasa si aromata, pe care mama mea obisnuia sa o faca destul de des, reteta ii apartine, eu am preluat-o si va invit la masa !

 

INGREDIENTE

  • 700g spata proaspata de porc
  • 3 cepe
  • 4 morcovi
  • 1 radacina telina+Frunze
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 5 cartofi
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita chimen-seminte
  • 2 linguri tarhonya(paste scurte de orz)
  • 3 fire cimbru proaspat
  • 2 flori de marar proaspat
  • 1 foaie de dafin
  • 5 catei mari de usturoi
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guias Ardelenesc:

Carnea o taiem in bucatele cam de 3/3cm, zarzavaturile le curatam, le taiem in cuburi, morcovii in rondele si le punem in boluri separate.



Intr-o oala de 4L, incingem uleiul, adaugam ceapa si o calim2-3’dupa care punem carnea. Amestecam si dinstuim cam 10’, pana carnea isi schimba culoarea, fara sa o prajim. Adaugam pe rand ardeiul, usturoiul pisat, morcovii si telina atat radacina cat si frunzele maruntite. Amestecam totul si mai lasam la dinstuit inca 10’ dupa care adaugam si cartofii. Intre timp spalam cimbrul si mararul verde, legam tulpinile cu ata alba(de bumbac ) si le punem in oala. Adaugam si foaia de dafin, asezonam cu sare si piper si coplectam cu 3L de apa. Punem capacul si lasam sa fiarba, la foc mic. Dupa 2h, scoatem foaia de dafin si legatura de cimbru care se arunca si adaugam semintele de chimen, apoi cele 2 linguri de tarhonya si mai lasam la fiert 30’.



Se serveste calda cu muratura sau ardei iute.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guias Ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

ela 1

30.07.2010, 18:00

eu am ajuns mai greu,ca stau departe

gaby_duceag 1

31.07.2010, 09:07

eu si mai departe)

cocolina 1

22.04.2012, 00:57

CE BUN

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tochitura dobrogeana