Gulas de oaie cu fasole boabe

de mihaelar63 in Oaie, 4 Oct 2015 | 6051 vizualizari

 

Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie. Intamplator un vecin de la tara a tait o oaie si intamplator cumnatul era pe acolo . Sunt sunata ca-mi aduce un cocos taiat. Surpriza !!! Cocosul avea companie -oaia :))). Am consultat site-uri unguresti culinare si m-am apucat de treaba. Bine pregatita carnea a dus la un preparat final gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oaie tanara
  • 100 ml otet
  • 500 gr fasole alba cu bob mare fiarta
  • 4 cepe medii tocate
  • 4 catei usturoi -maruntiti
  • 2 ardei Kapia tocati
  • 2 rosii tocate
    • 2 foi dafin
    • 2 linguri untura proaspata de porc
    • 1 lingurita chimen macinat
    • 1 lingurita boia rosie de ardei
    • 1 lingurita Eros Pista - ardei iute tocat
    • 1 pahar vin rosu
    • sare
    • codite ceapa verde
    • parunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de oaie cu fasole boabe:

  1. Carnea de oaie se curata de pelite se portioneaza in bucati de marime potrivita - cat intra intr-o lingura.
  2. Puneti carnea  la fiert 15 minute in apa cu sare, otet si foaie de dafin. Scurgeti carnea de apa.
  3. Intr-un vas cu pereti grosi  [de fonta preferabil ] incingeti untura si prajiti carnea pana devine rumena.
  4. Adugati ceapa si ardeiul.
  5. Cand acestea au inceput sa se inmoie se pun condimentele - chimen, boia, sare, pasta de ardei si foaia de dafin .
  6. Completati cu apa sa treaca peste carne si fierbeti o ora la foc domol.
  7. Gustati carnea si daca aceasta este fiarta adugat vinul si rosiile. In caz contrar mai continuati fieberea 10-15 minute si apoi gustati din nou .
  8. Dupa aceasta se pune fasole si putina apa daca este nevoie. Se mai lasa la foc 10 minute [ cu grija sa nu se  arda ].
  9. Gustati si mai adugati sare sau condimente daca este nevoie.
  10. Serviti gulasul de oaie asezonat cu ceapa si patrunjel verde.

TIPS-URI

1

Daca aveti timp puteti lasa carnea la marinat in bait format din apa clocotita , otet , foaie dafin si piper boabe .

2

Langa gulas cu fasole serviti muraturile preferate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de oaie cu fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu carne de oaie