Gulas de oaie cu fasole boabe

de mihaelar63 in Oaie, 4 Oct 2015 | 1802 vizualizari

 

Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie. Intamplator un vecin de la tara a tait o oaie si intamplator cumnatul era pe acolo . Sunt sunata ca-mi aduce un cocos taiat. Surpriza !!! Cocosul avea companie -oaia :))). Am consultat site-uri unguresti culinare si m-am apucat de treaba. Bine pregatita carnea a dus la un preparat final gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oaie tanara
  • 100 ml otet
  • 500 gr fasole alba cu bob mare fiarta
  • 4 cepe medii tocate
  • 4 catei usturoi -maruntiti
  • 2 ardei Kapia tocati
  • 2 rosii tocate
    • 2 foi dafin
    • 2 linguri untura proaspata de porc
    • 1 lingurita chimen macinat
    • 1 lingurita boia rosie de ardei
    • 1 lingurita Eros Pista - ardei iute tocat
    • 1 pahar vin rosu
    • sare
    • codite ceapa verde
    • parunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de oaie cu fasole boabe:


  1. Carnea de oaie se curata de pelite se portioneaza in bucati de marime potrivita - cat intra intr-o lingura.

  2. Puneti carnea la fiert 15 minute in apa cu sare, otet si foaie de dafin. Scurgeti carnea de apa.

  3. Intr-un vas cu pereti grosi [de fonta preferabil ] incingeti untura si prajiti carnea pana devine rumena.

  4. Adugati ceapa si ardeiul.

  5. Cand acestea au inceput sa se inmoie se pun condimentele - chimen, boia, sare, pasta de ardei si foaia de dafin .

  6. Completati cu apa sa treaca peste carne si fierbeti o ora la foc domol.

  7. Gustati carnea si daca aceasta este fiarta adugat vinul si rosiile. In caz contrar mai continuati fieberea 10-15 minute si apoi gustati din nou .

  8. Dupa aceasta se pune fasole si putina apa daca este nevoie. Se mai lasa la foc 10 minute [ cu grija sa nu se arda ].

  9. Gustati si mai adugati sare sau condimente daca este nevoie.

  10. Serviti gulasul de oaie asezonat cu ceapa si patrunjel verde.

 

TIPS-URI

1

Daca aveti timp puteti lasa carnea la marinat in bait format din apa clocotita , otet , foaie dafin si piper boabe .

2

Langa gulas cu fasole serviti muraturile preferate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de oaie cu fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

04.10.2015, 18:57

Ce bun ai facut!

-Licurici- 1

09.10.2015, 13:27

Ce colorata e farfuria!

Panacris 1

15.10.2015, 18:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de oaie in vin rosu