Gulas de oaie cu fasole boabe

de mihaelar63 in Oaie, 4 Oct 2015 | 3767 vizualizari

 

Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie. Intamplator un vecin de la tara a tait o oaie si intamplator cumnatul era pe acolo . Sunt sunata ca-mi aduce un cocos taiat. Surpriza !!! Cocosul avea companie -oaia :))). Am consultat site-uri unguresti culinare si m-am apucat de treaba. Bine pregatita carnea a dus la un preparat final gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oaie tanara
  • 100 ml otet
  • 500 gr fasole alba cu bob mare fiarta
  • 4 cepe medii tocate
  • 4 catei usturoi -maruntiti
  • 2 ardei Kapia tocati
  • 2 rosii tocate
    • 2 foi dafin
    • 2 linguri untura proaspata de porc
    • 1 lingurita chimen macinat
    • 1 lingurita boia rosie de ardei
    • 1 lingurita Eros Pista - ardei iute tocat
    • 1 pahar vin rosu
    • sare
    • codite ceapa verde
    • parunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de oaie cu fasole boabe:


  1. Carnea de oaie se curata de pelite se portioneaza in bucati de marime potrivita - cat intra intr-o lingura.

  2. Puneti carnea la fiert 15 minute in apa cu sare, otet si foaie de dafin. Scurgeti carnea de apa.

  3. Intr-un vas cu pereti grosi [de fonta preferabil ] incingeti untura si prajiti carnea pana devine rumena.

  4. Adugati ceapa si ardeiul.

  5. Cand acestea au inceput sa se inmoie se pun condimentele - chimen, boia, sare, pasta de ardei si foaia de dafin .

  6. Completati cu apa sa treaca peste carne si fierbeti o ora la foc domol.

  7. Gustati carnea si daca aceasta este fiarta adugat vinul si rosiile. In caz contrar mai continuati fieberea 10-15 minute si apoi gustati din nou .

  8. Dupa aceasta se pune fasole si putina apa daca este nevoie. Se mai lasa la foc 10 minute [ cu grija sa nu se arda ].

  9. Gustati si mai adugati sare sau condimente daca este nevoie.

  10. Serviti gulasul de oaie asezonat cu ceapa si patrunjel verde.

TIPS-URI

1

Daca aveti timp puteti lasa carnea la marinat in bait format din apa clocotita , otet , foaie dafin si piper boabe .

2

Langa gulas cu fasole serviti muraturile preferate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de oaie cu fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

04.10.2015, 18:57

Ce bun ai facut!

-Licurici- 1

09.10.2015, 13:27

Ce colorata e farfuria!

Panacris 1

15.10.2015, 18:23

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de linte verde

de Ancutsa 6

ieri la 22:32

Chiftele cu linte verde

de Ancutsa 6

ieri la 22:29

Paine cu kefir și ceapă prăjită

ieri la 19:09

Snitele din carne de porc, cu cartofi natur

de RODIMUR 7

pe 12.04 la 20:49

Paste cu pesto de leurda si spanac

pe 12.04 la 20:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de linte verde

de Ancutsa 6

ieri la 22:32

Chiftele cu linte verde

de Ancutsa 6

ieri la 22:29

Paine cu kefir și ceapă prăjită

ieri la 19:09

Snitele din carne de porc, cu cartofi natur

de RODIMUR 7

pe 12.04 la 20:49

Paste cu pesto de leurda si spanac

pe 12.04 la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Coaste de miel la cuptor