Gulas de porc cu legume la wok si orez

de - TABITA - in Porc, 28 Apr 2013 | 1947 vizualizari

 

O mancare consistenta, colorata, gustoasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g amestec de legume (din punga congelata)
  • 200 g carne de porc
  • 1 bucatica de ghimbir de 1 cm
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceasca de orez
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc cu legume la wok si orez:

Se pun legumele in wok, eventual cu putin ulei. Se lasa cateva minute sa se soteze. Apoi se adauga apa calda peste ele cat sa le acopere. Se zdrobeste usturoiul, se da pe razatoarea mica ghimbirul curatat de coaja si se adauga spre final.


Carnea se portioneaza in fasii de cca 2 cm. Se pune in wok si se lasa pana cand se evapora apa. Se condimenteaza si se adauga apa calda putin mai mult decat sa-I acopere. Se lasa pana se fierbe. Se mai completeaza pe parcurs cu apa daca este nevoie.


Intre timp fierbem orezul in apa cu sare. Raportul este de 3 cesti de apa la o ceasca de orez. Se fierbe cca 25-30 de minute la foc mic, mestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Cand e aproape fiert se puacopera oala cu capacul si se stinge focul.


Se servesc impreuna.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se asezoneaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc cu legume la wok si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (17)

- TABITA - 1

29.04.2013, 01:26

Multumesc Alina! Imi pare rau, te-as sevi cu drag, dar s-a terminat repede.

Corinuta 1

29.04.2013, 19:19

- TABITA - 1

29.04.2013, 19:36

Corina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc