Gulas de post

de Doinavar in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 19737 vizualizari

 

De ce n-am manca un gulas minunat si in post, inlocuind carnea cu cuburi de soia?

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet 100 g cuburi soia (inedit)
  • 3-4 cepe (una rosie)
  • 1 morcov
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu (congelat)
  • 400 ml bulion (sau rosii in bulion)
  • 7-8 cartofi
  • 100 g margarina pentru gatit (ulei)
  • 1 plic condimente “Gulas unguresc” (dafin, chili, chimen, usturoi granulat, boia iute, ceapa, etc.)
  • 2 lingurite boia dulce
  • cateva fire marar/patrunjel (sau uscat)
  • 1-2 foi de dafin
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri de legume/ciuperci
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de post:

Pentru inceput puneti cuburile de soia intr-un bol si turnati peste ele 750 ml apa clocotita, cu o lingurita de baza pentru mancaruri, ca sa stea la inmuiat si sa se umfle, cam 15 minute.

Intre timp curatati cepele, usturoiul, morcovul si cartofii. Intr-o craticioara puneti la calit in margarina (ulei) cepele tocate si felii de morcovi, iar peste 5 minute adaugati ardeiul gras tocat si usturoiul feliat. Lasati-le la calit, la foc mic, amestecand ca sa nu se prinda, adaugati si 100 ml apa.

Puneti in gulas cuburile de soia, cartofii taiati bucati mari, toate condimentele, bulionul si lasati sa fiarba la foc mic inca 20-25 minute pana fierb cartofii. La urma adaugati verdeata tocata. Dregeti gustul de sare si piper, daca mai este nevoie.

Decorati cu verdeata, ceapa rosie, ardei iute, felii de castravete, etc. Pofta buna.

TIPS-URI

1

Cine doreste poate sa ingroase sosul cu o lingurita-doua de faina. Eu nu am folosit faina, pentru ca am zdrobit cartofii in sos la masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

22.03.2013, 22:55

Arata atat de bine ca iti vine sa mananci din poza

Mihaela11_jo 1

23.03.2013, 14:34

O reteta apetisanta si deosebit de aromata ca tot ce postezi tu

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:40

foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de post, cu granule de soia