Gulas - paprikas

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 30 Sep 2012 | 4791 vizualizari

 

O mancare traditionala ungureasca, foarte picanta....aroma, culoare, voie buna si un pahar de vin rosu!!! :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne de porc sau vitel
  • 1 -2 carnati de casa afumati
  • 1 ceapa mare (rosie)
  • 1-2 ardei kapia
  • 1-2 ardei gras verde
  • 2-3 rosii
  • 5-6 cartofi
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei foarte iuti
  • 1 lingurita chimen
  • 3-4 foi de dafin
  • sare, piper
  • ulei sau 1-2 linguri untura
  • patrunjel verde

Pentru zdrente (mici paste moi): 8 linguri faina,1 ou, sare

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas - paprikas:

Spalam carnea si o portionam alaturi de carnatul de casa. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt, impreuna cu carnea si carnatul le prajim in ulei sau untura (timp de 5 mintue), in final adaugam 2 lingurite de boia dulce.


Spalam si curatam legumele, le taiem cubulete si impreuna cu chimenul, foile de dafin le adaugam in oala. Punem sare si piper dupa gust. Turnam supa de casa peste toate ingredientele si fierbem gulasul pana cand carnea si legumele sunt fierte. In final adaugam zdrentele si patrunjelul verde tocat marunt.


Zdrentele: amestecam faina cu oul intreg si putina apa si sare. Fierbem apa cu sare si fie rupem bucatele mici de aluat si-l aruncam in apa care clocoteste, fie folosim acel gratar din imagine. Timp de fierbere 10 minute, apoi le strecuram si stropim cu apa rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas - paprikas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

30.09.2012, 23:24

Scuze Baga-mi-as lingura in mancarica asta

lilik 1

02.10.2012, 09:02

Oooo..ce mancarica buna

Sim0na 1

02.10.2012, 12:11

cat de mult imi place...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Gulas de vitel cu vodca