Gulas - paprikas

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 30 Sep 2012 | 4910 vizualizari

 

O mancare traditionala ungureasca, foarte picanta....aroma, culoare, voie buna si un pahar de vin rosu!!! :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne de porc sau vitel
  • 1 -2 carnati de casa afumati
  • 1 ceapa mare (rosie)
  • 1-2 ardei kapia
  • 1-2 ardei gras verde
  • 2-3 rosii
  • 5-6 cartofi
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei foarte iuti
  • 1 lingurita chimen
  • 3-4 foi de dafin
  • sare, piper
  • ulei sau 1-2 linguri untura
  • patrunjel verde

Pentru zdrente (mici paste moi): 8 linguri faina,1 ou, sare

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas - paprikas:

Spalam carnea si o portionam alaturi de carnatul de casa. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt, impreuna cu carnea si carnatul le prajim in ulei sau untura (timp de 5 mintue), in final adaugam 2 lingurite de boia dulce.


Spalam si curatam legumele, le taiem cubulete si impreuna cu chimenul, foile de dafin le adaugam in oala. Punem sare si piper dupa gust. Turnam supa de casa peste toate ingredientele si fierbem gulasul pana cand carnea si legumele sunt fierte. In final adaugam zdrentele si patrunjelul verde tocat marunt.


Zdrentele: amestecam faina cu oul intreg si putina apa si sare. Fierbem apa cu sare si fie rupem bucatele mici de aluat si-l aruncam in apa care clocoteste, fie folosim acel gratar din imagine. Timp de fierbere 10 minute, apoi le strecuram si stropim cu apa rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas - paprikas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

30.09.2012, 23:24

Scuze Baga-mi-as lingura in mancarica asta

lilik 1

02.10.2012, 09:02

Oooo..ce mancarica buna

Sim0na 1

02.10.2012, 12:11

cat de mult imi place...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Gulas la ceaun