Gulas unguresc

de oanapl in Vita, 14 Mar 2017 | 1283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de vita
  • 2 cepe albe (mari)
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mic
  • 100 g telina radacina
  • 1 rosie
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 6 cartofi
  • 50 ml ulei
  • 100 g faina
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel verde
  • apa
  • 3 g boia ardei iute
  • 3 g boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi
  • chimen
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc:

Se curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se curata, se spala si se rad prin razatoarea fina. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Rosia se spala si se taie cubulete.


Ceapa se inabusa in ulei si 100 ml apa, impreuna cu morcovii si telina. Se adauga rosia, ardeiul gras, bucatile de carne, cca 200 ml apa si se lasa sa fiarba cca 40 minute. Din oua, faina, sare si putina apa (50 ml) se prepara o coca de consistenta tare, din care se iau cu lingura bucati mici (cat o aluna), care se fierb in apa cu sare, formandu-se galuste. In sosul cu carne, se adauga cartofii taiati cubulete, pasta de tomate, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, sare, piper, chimen, usturoi pisat, cimbru si se continua fierberea cca 30 minute. Se adauga galustele fierte si se mai fierb 5 minute.


Gulasul unguresc se serveste cald, cu patrunjel verde si smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

14.03.2017, 20:38

Unguresc, neunguresc, as manca o portie de gulas cald!

oanapl 1

15.03.2017, 10:54

mihaelar63 1

16.03.2017, 22:47

Corespunde

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Platou haiducesc pt. Bucataras(i)