Gulas unguresc

de oanapl in Vita, 14 Mar 2017 | 6839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de vita
  • 2 cepe albe (mari)
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mic
  • 100 g telina radacina
  • 1 rosie
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 6 cartofi
  • 50 ml ulei
  • 100 g faina
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel verde
  • apa
  • 3 g boia ardei iute
  • 3 g boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi
  • chimen
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc:

Se curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se curata, se spala si se rad prin razatoarea fina. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Rosia se spala si se taie cubulete. 

Ceapa se inabusa in ulei si 100 ml apa, impreuna cu morcovii si telina. Se adauga rosia, ardeiul gras, bucatile de carne, cca 200 ml apa si se lasa sa fiarba cca 40 minute. Din oua, faina, sare si putina apa (50 ml) se prepara o coca de consistenta tare, din care se iau cu lingura bucati mici (cat o aluna), care se fierb in apa cu sare, formandu-se galuste. In sosul cu carne, se adauga cartofii taiati cubulete, pasta de tomate, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, sare, piper, chimen, usturoi pisat, cimbru si se continua fierberea cca 30 minute. Se adauga galustele fierte si se mai fierb 5 minute. 

 Gulasul unguresc se serveste cald, cu patrunjel verde si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute la cuptor-reteta araba