Gulii umplute in zama

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 28 Ian 2012 | 2808 vizualizari

 

Imi amintesc de gulioarele umplute in zama [supa de gulii umplute]. Imi amintesc si de cele ce le gateam proaspat casatorita.
La inceputul lui iulie gaseai la gulii mici si fragede, cate 20 umpleam. Am gasit acum in ianuarie niste gulii mari, dar mi-am zis ca nu-i nici un bai, musai sa fac , de pofta .
In amintirea bunicii ce ne facea aceasta supa, o prezint intr-una din farfuriile ei .

 

INGREDIENTE

  • 4 gulii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 3 linguri orez
  • 50 ml ulei
  • 300 gr carne tocata
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingura patrunjel verde tocat 
  • 1 fir marar verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulii umplute in zama:


  1. Se curata si se spala legumele .

  2. Morcovul razuit , cartoful si ceapa taiate cubulete+2 linguri de orz se calesc in putin ulei .Sarati si puneti la fiert cu 3 l apa .

  3. Scobiti guliile in partea in care au avut frunzele [ este mai cruda si se scobeste mai usor ]-Bucatelele rezultate din scobire le puneti in oala la fiert.

  4. Umpleti guliile cu un amestec format din carnea tocata , sare , 1 lingura , orez , 1 ou , piper + patrunjelul tocat .

  5. Puneti guliile in oalacare fierbe la foc potrivit . Fierbeti aprox 20 min . Incercati gulia daca e fiarta .

  6. Amestecati smantana cu putina supa calda si turnati in oala .

  7. Serviti presarat cu marar sau patrunjel verde , dupa preferinta .

 

TIPS-URI

1

Daca gulia a avut frunzulite tinere, taiati-le marunt in supa ,aduc un important aport de vitamina C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute in zama" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

deyutzky 1

28.01.2012, 12:17

arata tare bine

Angelina_Elena 1

28.01.2012, 12:53

mirela0911 1

28.01.2012, 20:49

Nu am mancat niciodata dar arata grozav de bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu multe legume