Gutui cu apa de trandafiri si topping crocant

de ianculubita in Dulciuri, 21 Feb 2012 | 1506 vizualizari

 

Va mai amintiti aroma gutuilor de asta toamna???faceti acest dulce si va veti simti minunat!!

 

INGREDIENTE

  • 4cani cu apa
  • 2cani cu zahar
  • 1/4cana apa de trandafiri
  • 1baton de vanilie taiat pe lung
  • 5cuisoare
  • coaja desprinsa in fasii si zeama de la 1lamaie
  • 4gutui curatate de coaja
  • TOPING
  • 1/2cana unt moale
  • 1/4cana zahar brun
  • 1/2cana faina
  • 1lingurita scortisoara
  • 1cana fistic macinat
  • iaurt pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gutui cu apa de trandafiri si topping crocant:

Pui pe foc timp de 10min intr-un vas apa,zahar,batonul de vanilie,cuisoarele,coaja si sucul de lamaie,iar dupa ce s-a format acest sirop adaugi apa de trandafiri;gutuile curatate de coaja si seminte,taiate cubulete,le imparti in forme individuale,deasupra imparti siropul cat sa le acopere,pui formele intr-o tava,acoperi tava cu hartie cerata si dai la cuptor 1h;


In acest timp pregatesti topingul;intr-un castron amesteci untul,zaharul brun,scortisoara si fisticul;imparti acest aluat si pui in fiecare forma peste gutui;se coc 30-45min.se servesc calde cu iaurt deasupra sau frisca;eu am folosit iaurtul si sunt delicioase si aromate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gutui cu apa de trandafiri si topping crocant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MIUTA 1

22.02.2012, 17:10

Foarte bun

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:56

mena29 1

24.02.2012, 16:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cas de gutui