Gutui cu apa de trandafiri si topping crocant

de ianculubita in Dulciuri, 21 Feb 2012 | 3404 vizualizari

 

Va mai amintiti aroma gutuilor de asta toamna???faceti acest dulce si va veti simti minunat!!

 

INGREDIENTE

  • 4cani cu apa
  • 2cani cu zahar
  • 1/4cana apa de trandafiri
  • 1baton de vanilie taiat pe lung
  • 5cuisoare
  • coaja desprinsa in fasii si zeama de la 1lamaie
  • 4gutui curatate de coaja
  • TOPING
  • 1/2cana unt moale
  • 1/4cana zahar brun
  • 1/2cana faina
  • 1lingurita scortisoara
  • 1cana fistic macinat
  • iaurt pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gutui cu apa de trandafiri si topping crocant:

Pui pe foc timp de 10min intr-un vas apa,zahar,batonul de vanilie,cuisoarele,coaja si sucul de lamaie,iar dupa ce s-a format acest sirop adaugi apa de trandafiri;gutuile curatate de coaja si seminte,taiate cubulete,le imparti in forme individuale,deasupra imparti siropul cat sa le acopere,pui formele intr-o tava,acoperi tava cu hartie cerata si dai la cuptor 1h;

In acest timp pregatesti topingul;intr-un castron amesteci untul,zaharul brun,scortisoara si fisticul;imparti acest aluat si pui in fiecare forma peste gutui;se coc 30-45min.se servesc calde cu iaurt deasupra sau frisca;eu am folosit iaurtul si sunt delicioase si aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gutui cu apa de trandafiri si topping crocant" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar cu cus-cus si gutui