Guvizi prajiti, cu mujdei de usturoi verde

de Ina in Peste, 18 Mai 2012 | 10462 vizualizari

 

Saptamana trecuta mi-a adus Mutulica doua siruri de guvizi proaspeti, pe care i-am preparat simplu : tavaliti prin malai, prajiti si serviti cu mujdei si mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. guvizi
  • 200 g malai
  • 50 g faina
  • sare
  • condiment pentru peste
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guvizi prajiti, cu mujdei de usturoi verde:

Guvidul se curata de mate, i se scot branhiile, apoi se spala bine in apa rece, indepartand restul de impuritati.


Intr-un vas incapator amestecam malaiul cu faina si condiment pentru peste ( daca nu avem, este suficient un praf de sare ).


Presaram peste pestele curatat un strat fin de sare, apoi tavalim fiecare guvid in amestecul de malai si faina.


Incingem bine uleiul in tava si prajim guvidul pe ambele parti, dupa care-l scoatem pe un prosop de hartie pentru indepartarea excesului de grasime.


Servim cu mujdei de usturoi verde si mamaliguta calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guvizi prajiti, cu mujdei de usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

Rocsi 1

19.05.2012, 23:11

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:52

imi plac mult

Panacris 1

14.09.2013, 14:11

Tocmai acum execut guvizii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Caras romanesc la gratar