Halvita

de Sim0na in Prajituri, 20 Mai 2012 | 10310 vizualizari

 

Multumesc BuburuzaBubu ptr reteta - http://www.bucataras.ro/retete/halvita-32365.html

 

INGREDIENTE

  • 2 foi napolitana
  • 300 g miere
  • 600 g zahar
  • 5 linguri apa
  • 4 albusuri
  • 100 g stafide
  • 100 g arahide prajite
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halvita:

Zaharul, mierea si cele 5 linguri de apa le-am pus toate intr-o craticioara pe foc. Am amestecat din cand in cand, iar atunci cand zaharul s-a topit de tot, am dat focul mic si am mai lasat sa fiarba 10 minute. Intre timp am batut albusurile spuma tare, iar cand siropul a fost gata am pus in fir subtire peste albusuri, mixand continuu. Ar fi bine sa aveti un vas mai mare in care mixati albusurile, pentru ca de la siropul fierbinte compozitia isi va mari foarte mult volumul.


La final am adaugat arahidele prajite si stafidele.


Am asezat o foaie de napolitana intr-o tava (41/27 cm), ajustand marginile, apoi am pus crema, uniformizand-o bine, iar deasupra am pus cealalta foaie (care la mine s-a rupt foarte urat).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Halvita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Sim0na 1

28.01.2013, 21:42

Gaby, daca albusurile sunt batute pe baie de abur iese mult mai tare!

gaby_duceag 1

28.01.2013, 21:45

Simo, mă refeream ca aia din comerț.

lyoanab 1

31.01.2013, 00:51

E foarte buna,am facut su eu cu toate ca sotului I sa parut foarte foarte dulce...poate as mai scadea dun cantitati sa nu fie chiar asa dulce in rest e buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Halvita