Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure

de Dea_Dea in Torturi, 17 Iun 2013 | 3505 vizualizari

 

Facut tot sambata , tot pentru o fetita , tot Rebeca :D
Toti invitatii au fost multumiti , le-a placut tortul .

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 oua
  • 4 linguri apa
  • un praf de sare
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • SIROP:
  • Siropul de la fructele de padure
  • CREMA :
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri amidon
  • 400 ml frisca
  • 450 gr de fructe de padure
  • CREMA DE UNT
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • PASTA DE ZAHAR
  • 60 ml apa
  • 5 gr gelatina
  • 50 gr ulei de palmier
  • 2 linguri miere
  • 50 gr amidon
  • 600-650 gr zahar pudra
  • GLAZURA REGALA(Royal Icing)
  • 1 albus
  • esenta de lamaie
  • 250 gr zahar pudra.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure:

BLAT :


Albusurile se bat spuma cu apa si praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (36x23) cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40-45 minute. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


SIROP:


siropul de la fructe


CREMA:


Fructele se pun la scurs.


300 ml lapte se pun la foc cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu 100 ml de lapte. Cand laptele clocoteste se toarna amidonul si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit. Frisca se bate. Se amesteca frisca cu crema si se adauga fructele , se omogenizeaza.


CREMA DE UNT


200 gr unt la temperatura camerei se mixeaza la rece cu zaharul si esenta de vanilie.


PASTA DE ZAHAR


Gelatina se pune la hidratat in apa 10 minute. Se pune pe abur sa se dizolve, se amesteca cu mierea, se omogenizeaza bine, se adauga uleiul de palimier si se amesteca pana se omogenizeaza uleiul. Se pune in castron la racorit, apoi se adauga amidonul si cu 2 linguri de zahar pudra si se omogenizeaza. Se adauga zahar pudra pe rand si se framanta pana nu se mai lipeste de mana.


ROYAL ICING :


Albusul si esenta de lamaie si 3 linguri de zahar pudra se mixeaza. Se adauga zaharul pudra pe rand pana comopzitia nu va mai curge de pe paletele mixerului.


ASAMBLARE:


Se taie tortul in forma de KITTY , se fac doua taieturi pe lung. Se insiropeaza o parte de blat, se pune jumatate de crema, blat, cealalta jumatate de crema.


Se imbraca tortul in crema de unt , iar apoi in pasta de zahar, se orneaza cu glazura regala.

 

TIPS-URI

1

Pasta de zahar se coloreaza cu colorant alimentar

2

In crema se pot pune orice fructe.

3

Tortul se imbraca in crema de unt , pentru a nu se inmuia pasta de zahar.

4

Esenta de lamaie se poate inlocui cu zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

18.06.2013, 08:06

Alina26 1

18.06.2013, 17:12

arata super!!!felicitari!!!!

Valclaudia 1

18.06.2013, 18:28

ce-mi place! Felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure si crema de vanilie