Hello Kitty - tort cu crema de vanilie si frisca

de Dea_Dea in Torturi, 17 Iun 2013 | 3828 vizualizari

 

Un tort facut sambata pentru o fetita de 5 ani!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 oua
  • 4 linguri apa
  • un praf de sare
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • SIROP:
  • 300 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom
  • CREMA:
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 5 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 400 ml frisca
  • ORNAT:
  • 500 ml frisca
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hello Kitty - tort cu crema de vanilie si frisca:

BLAT:

Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (36x23) cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

SIROP:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

CREMA:

300 ml lapte cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc, amidonul cu 100 ml lapte se dizolva. Cand laptele clocoteste se adauga amidonul si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit si se amesteca cu frisca batuta.

ORNAT :

Frisca batuta

Asamblare

Blatul se taie in forma de Kitty , apoi se fac doua taieturi .

O parte din blat de insiropreaza, se pune jumatate de crema, apoi blat insiropat, crema si iarasi blat insiropat

Se orneaza cu frisca!

TIPS-URI

1

Frisca se coloreaza cu colorant alimentar lichid, praf sau gel .

Daca ti-a placut reteta noastra "Hello Kitty - tort cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu frisca