Tort cu ricotta si zmeura

de miremirc in Torturi, 1 Aug 2011 | 7886 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 50 g unt moale
  • 20 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 50 g mac
  • 70 g arahide crude macinate

Umplutura :

  • 250 g branza Ricotta
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat esenta de vanilie
  • 70 g zahar pudra
  • 1/2 lamaie
  • 10 g Foi de gelatina Dr.Oetker(6 foi)

Jeleu de zmeura :

  • 250 g zmeura proaspata (sau congelata)
  • 80 g zahar pudra
  • 1/2 plic Foi de gelatina Dr.Oetker (3 foi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ricotta si zmeura:

Pentru blat : mixam intr-un bol untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi adaugam pe rand cele doua galbenusuri.


Albusurile le batem spuma cu cele 50 g de zahar si le incorporam in crema de oua.


Peste aceasta compozitie turnam arahidele si macul macinat.

Intr-o forma de tort cu d=25 cm coacem acest blat. Verificam cu scobitoarea cand este copt. Lasam sa se raceasca complet.


Pentru umplutura : mixam branza ricotta cu zaharul pudra, cu coaja rasa si zeama de la jumatate de lamaie, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Batem frisca nu foarte tare. Gelatina o inmuiem in apa rece cam 5-10 minute, ostoarcem bine de apa si o punem intr-o craticioara pe foc, fara a fierbe, amestecand intr-una.

In gelatina topita punem 2 linguri de frisca batuta, omogenizam, apoi o amestecam cu restul de frisca batuta.

Frisca o amestecam cu crema de branza, apoi o turnam peste blatul ramas, in forma de tort cu margini detasabile.


Dam la frigider pentru 2 ore.

Pentru jeleul de zmeura : Terciuim zmeura impreuna cu zahartul pudra, cu ajutorul unui mixer vertical.


Lasam foile de gelatina in apa rece pentru 5 minute, stoarcem de apa si punem pe foc sa se topeasca; adaugam 50 ml apa dupa ce s-a topit gelatina si o adaugam la zmeura terciuita , amestecand bine.

Jeleul il turnam peste umplutura de branza si dam la frigider de seara pana dimineata.


Un tort foarte fin, foarte usor, ideal pentru o zi de vara. Merita incercat. Eu l-am gasit intr-o revista de la Dr.Oetker. Mai am si alte retete acolo, retete pe care sper sa le postez :P

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Xandrinne 1

18.08.2011, 13:11

Arata intr-un mare fel!

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:29

tare gustos

Ancutsa 1

19.09.2018, 19:34

Simplu, dar frumos si de mare efect!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata alba si zmeura